[A6 C5 2.4 V6 + GAZ] dziwne "stukanie, klekotanie"
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 2.4 V6 + GAZ] dziwne "stukanie, klekotanie"
Witam wszystkich, od paru miesięcy słysze dziwny odgłos nierównomiernego klekotania- stukania - najbardziej słyszalny jest od lewej strony nadkola ale również słychać go od prawej strony. Gdy po nocy odpalam auto nie jest on od razu tak słyszalny - dopiero gdy auto pochodzi chwile wtedy jest bardziej słyszalny. Prosze o porady. Oto link do nagrania - niestety kiepskiej jakości. Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
Napisz czy efekt ten występuje na benzynie czy na gazie, a może na obydwu paliwach.
*Jeśli tak to rozstań się na trochę z gazem, pojeździj na dobrej benzynie dolewając uszlachetniacza-czyściciela (formuła do wtryskiwaczy) wtrysków np: STP czy Wynn's. Koszt ok 20zł. Może się wyleczy.
Nie wiem jaką chwilę masz na myśli, ale może przyczyną jest któryś z wtryskiwaczy* (nie chodzi mi o lpg), a może sugestia Bartka19mm jest najlepszym rozwiązaniem.jaro2124 pisze:Gdy po nocy odpalam auto nie jest on od razu tak słyszalny - dopiero gdy auto pochodzi chwile wtedy jest bardziej słyszalny.
*Jeśli tak to rozstań się na trochę z gazem, pojeździj na dobrej benzynie dolewając uszlachetniacza-czyściciela (formuła do wtryskiwaczy) wtrysków np: STP czy Wynn's. Koszt ok 20zł. Może się wyleczy.
...jestem wolnym człowiekiem, mogę mówić co myślę i nie myśleć co mówię ...