[A6 1.9Tdi 130] Wolnobieżka?
[A6 1.9Tdi 130] Wolnobieżka?
Witam mam mały problem, otóż ostatni pojawiły mi się dziwne drgania silnika bylem w servisie i powiedzieli mi ze to "Wolnobieżka" pierwszy raz coś takiego słyszę może ktoś coś wie na ten temat ?. Dodam tylko ze drgania występują na wolnych obrotach.
stasztu
nie wiem co to znaczy i powiem Ci szczerze że nie obiło mi się jeszcze takie nazewnictwo w sprawie aut.co do Twoich objawów autka to radze Ci sprawdzić czy nie masz jakiegoś przewodu luźnego-jakiegokolwiek-może dostaje gdzieś lewe powietrze czyli za dużo ,sprawdż czy jakimś cudem nie opadły obroty-najlepiej byłoby podpiąć vag-a,do tego sprawdż w jakim stanie są poduszki na silniku i skrzyni-życzę miłego przeglądu
nie wiem co to znaczy i powiem Ci szczerze że nie obiło mi się jeszcze takie nazewnictwo w sprawie aut.co do Twoich objawów autka to radze Ci sprawdzić czy nie masz jakiegoś przewodu luźnego-jakiegokolwiek-może dostaje gdzieś lewe powietrze czyli za dużo ,sprawdż czy jakimś cudem nie opadły obroty-najlepiej byłoby podpiąć vag-a,do tego sprawdż w jakim stanie są poduszki na silniku i skrzyni-życzę miłego przeglądu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 1.9Tdi 130] Wolnobieżka?
stasztu pisze:Witam mam mały problem, otóż ostatni pojawiły mi się dziwne drgania silnika bylem w servisie i powiedzieli mi ze to "Wolnobieżka" pierwszy raz coś takiego słyszę może ktoś coś wie na ten temat ?. Dodam tylko ze drgania występują na wolnych obrotach.
edek rysunek 903-10 pozycja na liscie nr 2
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
A tak właściwie to co mialeś na myśli :?: I kto to jest "edek" :roll:axe pisze:stasztu pisze:Witam mam mały problem, otóż ostatni pojawiły mi się dziwne drgania silnika bylem w servisie i powiedzieli mi ze to "Wolnobieżka" pierwszy raz coś takiego słyszę może ktoś coś wie na ten temat ?. Dodam tylko ze drgania występują na wolnych obrotach.
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7
etka rysunek 903-10 i element oznaczony numerem 2RomanS pisze:A tak właściwie to co mialeś na myśli :?: I kto to jest "edek" :roll:axe pisze:stasztu pisze:Witam mam mały problem, otóż ostatni pojawiły mi się dziwne drgania silnika bylem w servisie i powiedzieli mi ze to "Wolnobieżka" pierwszy raz coś takiego słyszę może ktoś coś wie na ten temat ?. Dodam tylko ze drgania występują na wolnych obrotach.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
No to teraz kol. stasztu, już ma odpowiedź.
Szkoda mi tylko, Piotruś, że nie pozwoliłeś abym "wycisnął" ten obrazek z kol. axe, :mrgreen:
Chciałem pokazac, że taka pomoc jaką zaproponował jest trochę "nie do końca"
To, że nie ktorzy z nas maja dostep do Etki nie oznacza, ze wszyscy mają i zapis w postaci:
Szkoda mi tylko, Piotruś, że nie pozwoliłeś abym "wycisnął" ten obrazek z kol. axe, :mrgreen:
Chciałem pokazac, że taka pomoc jaką zaproponował jest trochę "nie do końca"

To, że nie ktorzy z nas maja dostep do Etki nie oznacza, ze wszyscy mają i zapis w postaci:
bez jednego słowa wyjasnienia czy właśnie obrazka jest wówczas niewiele mówiącym szyfremaxe pisze:edek rysunek 903-10 pozycja na liscie nr 2

Hmm dobry pomysł Jutro tak zrobię. Mam jeszcze jedno pytanka pewnie nie w tym dziale ale napisze otóż od wczoraj zaczęło mi coś dziwnie trzeszczeć w kierownicy przy skręcie"Jak by ktoś wyciągał zardzewiałego gwoździa z sztachety :P" sprawdzałem już przegub i to nie to wydaje mi się ze to będzie taśma. Czy jest na nią jakiś sposób, może ktoś już przerabiał ten temat ?
-
- Forum Audi A6 / A7
to nie byla literowkaRomanS pisze:A Etka, no to popraw literówki bo teraz to wygląda jak gaworzenie niemowlaka :mrgreen: (wciśnij "edytuj" i możesz poprawiać błędyaxe pisze:etka rysunek 903-10 i element oznaczony numerem 2)
Jakoś nie widzę żadnego rysunku :roll:
na forum vw jest to haslo od paru lat przyjete i dlatego tak napisalem
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
axe, spokoaxe pisze:to nie byla literowka
na forum vw jest to haslo od paru lat przyjete i dlatego tak napisalem

Chociaż będąc od kilku lat na forum Passat.pl nie spotkałem sie z takim przekręceniem nazwy, ale to bez znaczenia bo może jestesmy na róznych forach Passata.
W każdym razie na forum Audi na pewno tego nie spotkalem a osobiście preferuję nazywanie rzeczy po imieniu, awłaszcza w jezyku technicznym (dla unikania nieporozumien).
Pozdrawiam