[a6 c6] Przebudowa tylnia na facelift
[a6 c6] Przebudowa tylnia na facelift
witam forumowiczów.
Natknelem sie na kilka postow zagranicznych odnosnie przebudowy audi a6 powiedzmy z 2005 roku na facelift z 2009 i wymiane tylnich lamp diodowych.Lampy idalnie pasuja tak jak zderzak i klapa do przelozenia tylko nie pokazuja system podlaczenia tylnich lamp.Jedyne co doczytalem ze zmieniaja kostke zmieniaja piny i programuja w vagu jak przy wersji kombi.
prezetuje ponizej link goscia z forum niemieckiego jak przebudowal cala swoja audi na facelift http://www.motor-talk.de/bilder/schoenh ... 26169.html
Natknelem sie na kilka postow zagranicznych odnosnie przebudowy audi a6 powiedzmy z 2005 roku na facelift z 2009 i wymiane tylnich lamp diodowych.Lampy idalnie pasuja tak jak zderzak i klapa do przelozenia tylko nie pokazuja system podlaczenia tylnich lamp.Jedyne co doczytalem ze zmieniaja kostke zmieniaja piny i programuja w vagu jak przy wersji kombi.
prezetuje ponizej link goscia z forum niemieckiego jak przebudowal cala swoja audi na facelift http://www.motor-talk.de/bilder/schoenh ... 26169.html
- wojciech_A6_C6
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
no nie jest to jakoś specjalnie trudne... 
Całość okablowania już jest (no może z jednym wyjątkiem: jden kabelek potrza zdublować). Jedyne co pozostaje - to wypiąć kabelki z wtyczki lampy, podzielić wiązkę (3 kable+ masa polecą sobie do każdej lampy przez klapę bagażnika, a pozostałe 5 będą tam gdzie są), wpiąć kabelki do nowych 2 wtyczek w każdej lampie (koszt około 70PLN za całość), przekodować komfort na avanta i chyba tyle

Całość okablowania już jest (no może z jednym wyjątkiem: jden kabelek potrza zdublować). Jedyne co pozostaje - to wypiąć kabelki z wtyczki lampy, podzielić wiązkę (3 kable+ masa polecą sobie do każdej lampy przez klapę bagażnika, a pozostałe 5 będą tam gdzie są), wpiąć kabelki do nowych 2 wtyczek w każdej lampie (koszt około 70PLN za całość), przekodować komfort na avanta i chyba tyle

Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
- wojciech_A6_C6
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
jak będę miał wolną godzinkę - zrobię rozpiskę.judos pisze:jak dokladnie rozlozyc te okablowanie do lamp po kolorach?
pozdr
_TMr
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
ok dziekuje bede czekal!!!
Dostepnosc bardzo slaba ale mysle ze bede wstanie wszystko kupic potem lakiernik i tylko montaz programowanie itp.najgorsze z tego wszystkiego ze zobaczymy czy bede wstanie sciagnac spojler z klapy jak nie bede musial kupic nowy ABT bo nie jestem wstanie odkleic bokow.Wiec bede musila kupic nowy i tylko srodek zalozyc ale to nie zobaczy.
Acha jak by ktos znal szybkiego i dobrego lakiernika z poznania chetnie przyjal bym namiary
Dostepnosc bardzo slaba ale mysle ze bede wstanie wszystko kupic potem lakiernik i tylko montaz programowanie itp.najgorsze z tego wszystkiego ze zobaczymy czy bede wstanie sciagnac spojler z klapy jak nie bede musial kupic nowy ABT bo nie jestem wstanie odkleic bokow.Wiec bede musila kupic nowy i tylko srodek zalozyc ale to nie zobaczy.
Acha jak by ktos znal szybkiego i dobrego lakiernika z poznania chetnie przyjal bym namiary
WitamTomas pisze:A mi sie widzi jednak bardziej ten tyl z przed liftu ,oglądalem nową wersje i bardza zajezdza A4
Zgadza sie po liftingu wyglada tyl jakos waska.
Zmiana lamp tylnych na LED jest wystarczajaca niz cala przebudowa.
http://cgi.ebay.de/LED-Rueckleuchten-ro ... 2c53a8a9ed
pozdrawiam.
T4 2.5 TDI 88 PS
A6 2.7 TDI 207PS 450 Nm
Szukam goscia co podnosi ceny paliwa
A6 2.7 TDI 207PS 450 Nm
Szukam goscia co podnosi ceny paliwa
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Paliwo: Diesel
dla mnie bombajudos pisze:prezetuje ponizej link goscia z forum niemieckiego jak przebudowal cala swoja audi na facelift http://www.motor-talk.de/...i203026169.html

-
- Forum Audi A6 / A7