Witam! Posiadam od kilku juz lat opone w sprayu... Nigdy tego nie uzywałem... Wiem jedno ze trzeba pod wentylek to wkręcić i psikać... Jednocześnie to pompuje opone i łata (niby)
Czy ktoś miał z tym styczność?? Ile w tym prawdy??
[As C5] Opona w sprayu...
MISIEK_A6, dziala.oczywiscie jesli zaaplikujesz zanim zniszczysz opone.we wnetrzu tworzy sie taka jak by silkonowa detka.zastosowalismy to u klesia w autku,i potem z jakiegos powodu zapomnielismy o tym,minelo ze 4 miesiace przyszlo do zmiany opon na zime i jak rozebralismy kolo to zaczelismys ie glowic co to za sperma sie rozlala w srodku opony,dopiero po chwili zalapalismy ze taka zecz jak naprawe sprayem zesmy przprowadzili,przez 4 miesiace zero ubytku powietrza jazda po 120-140 bez klopotu.a usuniecie tego po rozebraniu kola tez nie sprawia trudnosci poprostu roluje ci sie to pod palcami.po usunieciu oczywiscie naprawa opony.klopot tylko taki ze zeby naprawic opone trzeba raz rozebrac kolo wycyzscic i zlozyc jeszcze raz i napompowac zeby zaczelo uciekac powietrze.no chyba ze masz ewidentnie cos w oponie.i widac gdzie uszkodzona
[ Dodano: 2010-03-27, 11:00 ]
co do pompowania to nie bardzo ci napompuje,musisz zjechac na najblizszy cpn i dopompowac
[ Dodano: 2010-03-27, 11:00 ]
co do pompowania to nie bardzo ci napompuje,musisz zjechac na najblizszy cpn i dopompowac
Re: [As C5] Opona w sprayu...
Ok. 4 lara temu jechałem do słonecznej Italii :mrgreen: gdy się zatrzymałem na jednych z zajazdów na autostradzie we Włoszech usłyszałem uciekające powietrze z jednej z oponMISIEK_A6 pisze:Witam! Posiadam od kilku juz lat opone w sprayu... Nigdy tego nie uzywałem... Wiem jedno ze trzeba pod wentylek to wkręcić i psikać... Jednocześnie to pompuje opone i łata (niby)
Czy ktoś miał z tym styczność?? Ile w tym prawdy??

zapasu nie miałem, oprócz środka do uszczelniania nieszczelności, trochę się tym zmartwiłem bo nigdy go nie używałem i nie wiedziałem czy to naprawdę zadziała. :!: Nie mając nic do stracenia wkręciłem, zaaplikowałem całą zawartość do środka i ruszyłem dalej powoli ( producent zaleca powoli jechać ok.60km/h) w trasę , po przejechaniu odcinka ok.50km zatrzymałem się na stacji dopompowałem oponę i ruszyłem dalej,wszystko zadziałało i pojechałem dalej. Wróciłem bezpiecznie do Polski 3000km na tym patencie i byłem zadowolony faktem że środki te w 100% działają. środek, polecam wszystkim którzy mają zbiornik gazu w zapasie, i tym którzy jadą w daleką trasę aby zniwelować wagę autka. :-P
- remczar
- Forum Audi A6 / A7
Wlasnie sie zastanawialem czy kupic cos takiego, bo jednak wozenie kola zapasowego, jak sie ma butle z gazem jest troche bez sensu. Widze, ze u Was sie sprawdza, wiec tez zakupie, a konkretnie ta:
http://cgi.ebay.de/Reifenpannenset-Prem ... 4a9f561f44

http://cgi.ebay.de/Reifenpannenset-Prem ... 4a9f561f44