Witam wszystkich!
Nie wiem czy jestem zbyt przewrażliwiony czy może coś jest nie tak z moim autem ale zauważyłem ze podczas jazdy gdy puszcze gaz to auto zwalnia dość szybko ze aż czuć delikatne hamowanie dodam ze nie naciska hamulca ani gazu w tym momencie,może ktoś poradzić czy to coś niepokojącego jest?
[c6 2.7 tdi quattro] Auto za szybko zwalnia po puszcze gazu
[c6 2.7 tdi quattro] Auto za szybko zwalnia po puszcze gazu
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 12:12 przez TURAS25, łącznie zmieniany 1 raz.
A nie chodzi przypadkiem o to ,że przesiadłeś się z manualnej skrzyni na automat , który cały czas hamuje biegami? Jest spora różnica w zwalnianiu jeśli porówna się to z jazdą na luzie. Oczywiście jeśli problem występuje także po wyrzuceniu automatu na luz (sprawdź to!) to tak jak wyżej -> sprawdź , czy któraś z felg się nie nagrzewa , bo już przy małym , ciągłym tarciu klocka o tarcze powinna być cieplejsza (tarczy nie polecam dotykać po mocnym hamowaniu , żeby nie zostawić na niej skóry
) Sam miałem kiedyś problem ciągłego tarcia klocka o tarcze po założeniu nowych i czuć było zwiększony opór i nagrzewanie się jednej konkretnej felgi (biło ciepło od tarczy , felga była letnia pomimo braku ostrego hamowania)