Jeździłem wcześniej mondeo i jak noga z gazu to auto się toczyło swobodnie a w audi niestety hamuje
Allroad 3.0 tdi noga z gazu skrzynia hamuje !!!
Allroad 3.0 tdi noga z gazu skrzynia hamuje !!!
Czy jest opcja jak noga z gazu aby skrzynia nie hamowała toczenia się auta ?
Jeździłem wcześniej mondeo i jak noga z gazu to auto się toczyło swobodnie a w audi niestety hamuje
skrzynia automat ale nie tip może możną ustawić w tryb w którym po zdjęciu nogi z gazu nie będzie hamować auta .
-
MrBorrows
S=Sport, trochę dobrze mówisz bo S utrzymuje niższe biegi, które trudniej rozpędzają silnik...MrBorrows pisze:dankan, jak dla mnie to tak powinno być w automatycznych skrzyniach biegów.... Chciałbym zobaczyć Twoje hamulce po przejażdżce w górach po jakichś serpentynach.... mi brakuje trybu "S", który przy zjeździe z większej góry hamował by jeszcze bardziej niż "D" (dobrze mówię?).
ale do hamowania służy tryb tiptronic czyli manualne przełączanie biegów (zbijanie w dół)
Ma zwykły tempomat albo Distronic a tego Laguna nie ma :lol:ZelvaBOi pisze:Audi ma niestety tylko podstawowy tempomat z blokowaniem zadanej predkosci i regulacja w mantece.
Nie zmienia to faktu, że normalny tempomat mógłby być bardziej rozbudowany. Z kolei Distronic mozliwosci o których mowisz tez nie ma ale mocno nadrabia czymś innym