Rabel3 pisze:Wspomniałem temu człowiekowi o zmianie (bordeza) bo czytałem wcześniej wasze wypowiedzi na forum i powiedział ze przyjeżdzają do niego ludzie z przepalonymi wiązkami sadząc ze się spaliły ledy.
Montaż u niego wygląda inaczej poprostu wycina szkła i przerabia instalacje wkłada tylko moją żrówke i przetwornicę
i lampa zdycha po kilkudziesięciu godzinach
Rabel3 pisze:Czy (bord )występuje sluchaj wj akiś określonych modelach np od roku 2007 w zwyż jaki jest przykąłdowy koszt zakupu czegoś takiego.
sorki, moja wina.... bord to po prostu bordnetz obsługujący LEDy w sensie "produkcji" odpowiedniego prądu dla nich (z funkcją pwm czyli pulse width modulation).
Nie ma sensu zakładać dodatkowych driverów czy przetwornic. Jedyny sens to zrobić to tak jak w oryginale :D
Koszt borda - pewnie z 3 stówki.
John pisze:Tłumaczenie się, że jest to niezdrowe dla diod, jest zwykłym nabijaniem klienta w butelkę. Prawdopodobnie gość, chce jak najwięcej zarobić i maksymalnie upraszcza sposób zasilania takich diod
nie można chyba lepiej tego ująć
John pisze:Tak czy siak, aby odpowiednio podpiąć taka przetwornicę konieczne jest rozebranie reflektora. Może napisz do gościa, który montuje takie ledy ile wzrośnie cena w przypadku zastosowania takiej przetwornicy. Wg mnie nie powinno to być więcej jak 150 zł. Choć sam wyraz "diud" na jego aukcjach jest mało profesjonalny
chłopaki.... tylko oryginalne podłączenie....
John pisze:To normalne, gdy włączymy kierunkowskaz

zależy od rodzaju lampy...
generalnie mona przyjąć że jeśli jedne ledy świecą słabiej niż inne lub w drugiej lampie - to lampa (albo instalacja) jest uwalona :D
Wykonane mody

:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7: