Witam.
Wymieniłem silnik na nowy i mam problem bo nie chce działac na wszystkich tłokach. Odpala dobrze ale po chwili jedna strona jak by paliwa nie dostawała.Ma może ktos jakis pomysł??
[A6 2.8] Wymiana Silnika i nie działa
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna+LPG

[ Dodano: 2010-03-01, 11:11 ]
pomiary powinny załtwic sprawe ,bledy sprawdzic,bedziesz wiedział gdzie jest przyczyna

"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow
Cpt. Jack Sparrow
- fishmanr11
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 174KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Wygląda na czujnik położenia wałka rozrządu właśnie ten od strony nie pracującej. Tak mi się wydaje
prosisz o pomysły wiec to jest mój bynajmniej sprawdzisz za darmo jeżeli iskry nie będzie miał na świecach głowicy w momencie gdy działa źle

Pytania, problemy... wysyłajcie w moimi postami na Forum Audi A6 C5 silnik 2.8.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
jeszcze sprawdź ciśnienie benzyny na listwie. Masz LPG to odpal silnik na gazie (tryb awaryjny) Jak będzie chodził normalnie to wina ciśnienia benzyny lub wtryskiwaczy. Jak będzie chodził kiepsko jak na benzynie to wina zapłonu/ elektroniki. Wydaje mi się że tak będzie najprościej. Jedno z dwóch będzie wyeliminowane
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mieczysław
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
A sprawdzałeś ten "nowy" silnik ciśnieniowo? Jeśli masz pewność, że technicznie jest OKi, to polecam VAGa!
Ps.Zła praca na benzynie bardzo często rzutuje na prace na gazie, a z tego co widzę to się dzieje od początku wiec gaz (jeśli jest) też pewnie nie jest ustawiony- dla mnie to nie jest punkt odniesienia...
Ps.Zła praca na benzynie bardzo często rzutuje na prace na gazie, a z tego co widzę to się dzieje od początku wiec gaz (jeśli jest) też pewnie nie jest ustawiony- dla mnie to nie jest punkt odniesienia...
The best Audi A6 discussion forum. Invite! A6Klub.PL