Witam,
mam pytanie dotyczące drgania na rozgrzanym silniku zaraz po odpaleniu.
Dodam, że drganie zaczęło się zaraz po wymianie oleju. Byłem przy wymianie i wiem, że mechanik nalał za dużo oleju, co wskazuje bagnet. Czy drganie może mieć z tym coś wspólnego?
Ja tłumaczę to sobie w ten sposób, że rozgrzany olej zajmuje więcej miejsca w silniku i przy starcie ma większe ciśnienie, a skoro jest go i tak za dużo to może być przyczyną.
Dodam, że na zimnym silniku odpala normalnie bez żadnych drgań.
Pozdrawiam
[A6 C6 3.0 TDI] drganie na rozgrzanym silniku
drgania...
dopne sie do tematu,ja tez mam podobna akcje w moim aucie i nie wiem o co kaman .mam podone drgania,i tez zaraz po starcie.dodam ze przyruszaniu trzeba byc dosyc. sprytnym zeby ruszyc bez drgan.jak by ktos cos wiedzial to wielki dzieki
[ Dodano: 2010-03-10, 22:30 ]
dopne sie do tematu,ja tez mam podobna akcje w moim aucie i nie wiem o co kaman .mam podone drgania,i tez zaraz po starcie dodam ze przyruszaniu trzeba byc dosyc. sprytnym zeby ruszyc bez drgan.jak by ktos cos wiedzial to wielki dzieki
dopne sie do tematu,ja tez mam podobna akcje w moim aucie i nie wiem o co kaman .mam podone drgania,i tez zaraz po starcie dodam ze przyruszaniu trzeba byc dosyc. sprytnym zeby ruszyc bez drgan.jak by ktos cos wiedzial to wielki dzieki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Re: drgania...
To ty kolego masz problem ze sprzeglem trzeba zmienic tarcze sprzeglowa i bedzie gites.warka pisze:dopne sie do tematu,ja tez mam podobna akcje w moim aucie i nie wiem o co kaman .mam podone drgania,i tez zaraz po starcie.dodam ze przyruszaniu trzeba byc dosyc. sprytnym zeby ruszyc bez drgan.jak by ktos cos wiedzial to wielki dzieki
Niestety to kolejna wada modeli 2004-2007
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: drgania...
ZelvaBOi,
no to ok.. cale szczescie:))
no to ok.. cale szczescie:))
kurde.. hehehe.. ciekawe co jeszcze wyjdzie w przeciagu nadchodzacych lat:))) <mikołaj>mazur pl pisze:
To ty kolego masz problem ze sprzeglem trzeba zmienic tarcze sprzeglowa i bedzie gites.
Niestety to kolejna wada modeli 2004-2007
tarcza sprzeglowa...
moze to te napinacze co pisales wczesniej... .a jak to tarcza to lipa .znasz moze cene nowej? 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Nieznam ceny bo mi wymieniali na gwarancji za tarcze nie musialem zaplacic ale za wymiane tak w serwisie, a serwis zyczy sobie 100euro za godzine zlodzieje :-x
[ Dodano: 2010-03-13, 20:21 ]
u ciebie to napewno nie napinacze bo niema zwiazku z ruszaniem to sprzeglo ja w swoim juz to wszystko wymienialem takze wiem jak bylo napinbacze tez wymienialem chyba ze masz metaliczne dzwieki podczas odpalania
[ Dodano: 2010-03-13, 20:21 ]
warka pisze:moze to te napinacze co pisales wczesniej... .a jak to tarcza to lipa .znasz moze cene nowej?
u ciebie to napewno nie napinacze bo niema zwiazku z ruszaniem to sprzeglo ja w swoim juz to wszystko wymienialem takze wiem jak bylo napinbacze tez wymienialem chyba ze masz metaliczne dzwieki podczas odpalania