Od kilku tygodni jestem w posiadaniu Audi A6 2.0T Fsi i mam problem z elektyką. Mrygają mi światła również też te w srodku samochodu, czasem dość mocno przygasają,
[A6 C6 2.0T Fsi] problem z mrugającymi światłami
- Wolny44
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Damian
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[A6 C6 2.0T Fsi] problem z mrugającymi światłami
Witam!
Od kilku tygodni jestem w posiadaniu Audi A6 2.0T Fsi i mam problem z elektyką. Mrygają mi światła również też te w srodku samochodu, czasem dość mocno przygasają,
. Wraz ze "spadkiem napięcia" również słychać mocniejszą lub słabszą pracę nawiewu. Ostatnio poszła mi żarówka być moze to przyczyna tego mrugania.Może ktoś miał podobny problem.Dodam, że po podłączeniu pod kompa żadnych błędów.
-
malymk45
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jeśli masz padnięte aku to pierwsze co musisz zrobić to go wymienić na sprawny /powinien być wymieniony w servisie ,było omawiane na forum /.wolly10 pisze:Napewno mam padnięty akumulator, aha i auto na wolnych obrotach nierownomiernie chodzi choc obroty nie skaczą i cały czas oświetlenie mruga.Jakieś pomysły?
Sprawny aku jest gwarantem odpowiedniego stałego napięcia w instalacji ,obroty silnika mogą pływać również z tego powodu ,silnik benzynowy potrzebuje sporo prądu .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4
- Wolny44
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Damian
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
No i wszystko jasne, kupiłem nowy aku Varta 80Ah 740A, po wymianie u mechanika problem z mrugającymi światłami oraz nierównomierną pracą silnika zniknął. Jestem happy
Aha, nawet obeszło się bez kodowania aku, poniewaz zamienił akumulatory na "pracującym" silniku /niby wtedy można sobie to podarować/, mam nadzieję że będzie wszystko ok, pozyjemy zobaczymy
[ Dodano: 2010-05-06, 17:51 ]
niestety, po dwoch tygodniach od wymiany baterii mruganie światłami i falowanie na wolnych obrotach powróciło
[ Dodano: 2010-06-18, 23:44 ]
Mieliście rację, to był regulator napięcia. Teraz autko jest zdrowe
pozdrawiam
[ Dodano: 2010-05-06, 17:51 ]
niestety, po dwoch tygodniach od wymiany baterii mruganie światłami i falowanie na wolnych obrotach powróciło
[ Dodano: 2010-06-18, 23:44 ]
Mieliście rację, to był regulator napięcia. Teraz autko jest zdrowe