Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2,5 TDI Multitronic] Nie mogę otworzyć Audi!!!

Elektryka
ODPOWIEDZ
cheralpl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2,5 TDI Multitronic] Nie mogę otworzyć Audi!!!

Post autor: cheralpl » 08 lut 2010, 22:43

Witam,
Przeczytałem sporo postów dotyczących centralnego zamka alarmu kodowania pilota itp. Jednak mojego przypadku się nie doszukałem dlatego też zwracam się do Was z prośbą o radę. Otóż kupiłem Audi z jednym kluczykiem, tak się złożyło ze nawet nie sprawdziłem czy działa pilot. Po przyjeździe do domu chciałem zamknąć samochód a tu po naciśnięciu pilota zero reakcji. Ale sobie myślę że może to wina rozładowanego akumulatora bo chwilę wcześniej miał wymieniany. No ale po wielu próbach programowania nic nie przyniosło oczekiwanego skutku. Już mówię a w d..ie z tym pilotem bede otwierał kluczykiem ale zamek mam tylko jeden i to w klapie a jak zamknę ręcznie to cały samochód się uzbraja i ponownie otwierając otwiera się tylko klapa i wyje alarm. Kodowanie vagiem nie działa( chociaż widzę małą reakcję gdy naciskam któryś z przycisków na pilocie to w module komfortu w pozycji 35 w bloku pomiarowym 8 w pozycji 2 są ruchy pojawia się np 1000 albo 0100 albo 0010 a więc pilot jakieś sygnały wysyła.) Adaptacja nie dostępna, i inne metody też zawodzą. Jak myślicie co może być przyczyną takiego zachowania centralnego? Teraz samochodem wjeżdzam do sklepu bo nie moge go zostawić otwartego:)
Ostatnio zmieniony 09 lut 2010, 19:53 przez cheralpl, łącznie zmieniany 1 raz.
CHERAL.......... Osłaniamy Twoją Przyszłość...

cameleon741

Post autor: cameleon741 » 08 lut 2010, 22:55

mówisz, że masz zamek tylko w klapie ? to gdzie się podziały te co są w drzwiach ? :roll:
A może po prostu padł przycisk w pilocie i nie chce zamknąć ? :lol:

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: -=Rafal=- » 09 lut 2010, 00:42

Ja w swoim samochodzie nie mam żadnego zamka :D Tylko działa z pilota. Spowodowane jest, to tym, że nie były używane od nowości i po prostu nie działają już wcale :P Czekaj bo się zgubiłem. Piszesz, że zamykając klapą cały samochód jest locked down. Ale. Jak otwierasz również klapą, to się otwiera tylko klapa. Więc WTF i jak się dostajesz do auta O_O Przez bagażnik? Skoro dobrze kminię, to: Wszystko masz zamknięte, tylko klapę możesz otwierać/zamykać. Więc dlaczego piszesz że nie możesz zostawić otwartego. Hmmm...
Co do pilota. Ofkorz sprawdzałeś czy baterie działają? Wiem pytanie głupie, ale nieraz najprostsze jest najtrudniejsze :)

cheralpl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: cheralpl » 09 lut 2010, 20:00

Baterie wymienione a i tak nie działa a do auta wchodzę normalnie bo go nie zamykam, bo jak zamknę zamkiem w klapie to rygluje sie wszędzie ale już odryglować sie nie chce. Sama klapa sie otwiera. Gdy ją otwieram wyje alarm. Wchodze do środka bagażnikiem otwieram maskę odłączam klemy po czym znowu zakładam i wtedy przekręcam kluczyk w klapie i się otwiera samochód. Ale drugi raz już go otworzyć nie moge i znowu to samo. Dajcie spokój.........parodia normalnie

cameleon741

Post autor: cameleon741 » 09 lut 2010, 20:30

cheralpl, że chce Ci się włazić przez ten bagażnik xD Jedź do jakiegoś elektryka/fachowca od alarmów :->

gryfpc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gryfpc » 10 lut 2010, 08:02

a próbowałeś zwykłego kodowania pilota po wymianie baterii?
Zamykasz kluczykiem zamek i trzymając przekręcony klucz wciskasz na pilocie klawisz "zamknij", otwierasz analogicznie, i od razu po wejściu wkładasz klucz do stacyjki i przekręcasz w pozycję I. Powinno pomóc, jak nie to tylko elektronik...

cheralpl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: cheralpl » 10 lut 2010, 14:48

Ten trick z przytrzymaniem przycisku też nie działa, także oddaje do gościa od alarmów on się tym zajmie, dzięki koledzy napisze co było przyczyną jak naprawi. Może się komuś kiedyś przyda

kifar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kifar » 07 kwie 2012, 18:04

witam
i jak z tym centralnym ?dales rady ?
mam ten sam problem tylko ze mam sedana i jak zamkne kufer to musze bic szybe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja