Tuleja tylnej belki wachacza wzdłużnego [A6 C4 2.5 TDI]
Tuleja tylnej belki wachacza wzdłużnego [A6 C4 2.5 TDI]
Witam. Coś mi stukało z tyłu w moim Avancie A6 C4 - po wstepnej diagnozie przez mechanika do wymiany poszły tylne amortyzatory. Okazało się, że wciąż z tyłu stuka, przyczyną jest prawdopodobnie tuleja tylnej belki, ponieważ zerwała się w niej guma. Czy ktoś to wymieniał ?
Mechanik powiedził mi, że lepiej wymienić od razu obydwie tuleje bo trzeba całą belke wyjąć. Na niektórych aukcjach piszą o tulej tylnego wachacza - skoro w A6 C4 niema z tyłu wachacza tylko jest belka więc to pewnie jakaś pomyłka w opisie i to właśnie takiej tuleji potrzebuje??
Mechanik powiedził mi, że lepiej wymienić od razu obydwie tuleje bo trzeba całą belke wyjąć. Na niektórych aukcjach piszą o tulej tylnego wachacza - skoro w A6 C4 niema z tyłu wachacza tylko jest belka więc to pewnie jakaś pomyłka w opisie i to właśnie takiej tuleji potrzebuje??
Ostatnio zmieniony 05 lut 2010, 08:44 przez Majloo, łącznie zmieniany 1 raz.
- gumisv6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
koleżko już pewnie wymieniłeś ale trzymaj nawet ze zdjęciem
c4-26-elementy-metalowo-gumowe-tuleje-v ... ht=#156265
chcesz to odezwij się na PW to dam Ci namiar na LEMFORDERA koleś ma do sprzedania
z pozdrowieniami
c4-26-elementy-metalowo-gumowe-tuleje-v ... ht=#156265
chcesz to odezwij się na PW to dam Ci namiar na LEMFORDERA koleś ma do sprzedania
z pozdrowieniami
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Sztywnej? Jako że posiadamy te same auta i być może kiedyś zmienisz całość (ja zmieniłem z belką) zobaczysz że reguluje się ją na śrubach. Popuszczasz śruby i zapierając koło ustawiasz przód tył. Aby potwierdzić że się ustawia to po wymianie autko lekko ściągało na lewo
Tak więc RomanS, uczymy się całe życie...
[ Dodano: 2010-02-11, 17:40 ]
Oczywiście reg w C5

[ Dodano: 2010-02-11, 17:40 ]
Oczywiście reg w C5

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Qris, konstrukcję tylnej belki znałem juz jak Ty jeszcze na chleb mówiłeś byb :mrgreen:
Założe sie z Tobą, (może być o wagon wódki ?) że zbieżności się nie reguluje bo się nie da :!:
Zalecałbym zapoznanie się co oznacza slowo "zbieżność".
To o czym Ty piszesz to ustawienie równoleglości osi i jednosladowości a to zupełnie co innego.
Mam nadzieję, że masz podobne podejście i rozpoznasz sprawę co i jak
Założe sie z Tobą, (może być o wagon wódki ?) że zbieżności się nie reguluje bo się nie da :!:

Zalecałbym zapoznanie się co oznacza slowo "zbieżność".
To o czym Ty piszesz to ustawienie równoleglości osi i jednosladowości a to zupełnie co innego.
To akurat prawda i jesli mnie dotyczy to jestem gotow przyjąć na klatę. :mrgreen:Qris pisze:Tak więc RomanS, uczymy się całe życie...
Mam nadzieję, że masz podobne podejście i rozpoznasz sprawę co i jak

Części samochodowe online - Motostacja pl
Jeśli pojadę do warsztatu to mają mi zbieżność zrobić i nie zagłębiam się w szczeguliki związane z nazewnictwem. Jeśli wiedziałeś o takim wątku to trzeba było poprawić mnie wczesniej, teraz nie wiem czy zagłębiłeś się w temat czy po prostu jesteś stary :-P hehehe...
Tak więc jedziemy do warsztatu i mówimy "ma jechać równo"
Pozdrawiam młody ciałem i duchem Kris:-)
Tak więc jedziemy do warsztatu i mówimy "ma jechać równo"

Pozdrawiam młody ciałem i duchem Kris:-)
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Jesli powiesz zbiezność to Ci zrobią zbieżność. Tyle, że przednich kół. Nikt normalnie kumaty na hasło zbieżność nie będzie grzebał przy tylnej belce. Bo z tym nic się zrobic nie da.Qris pisze:Jeśli pojadę do warsztatu to mają mi zbieżność zrobić i nie zagłębiam się w szczeguliki związane z nazewnictwem
Tak, że dobrze czasami dla klienta gdy wie co chce aby było zrobione. Chyba, że ma gruby portfel :mrgreen: Takich warsztaty lubią najbardziej przecież

Poprawiłem Cie od razu gdy tylko palnąłeś taką rzecz, wiec ... o so chozi :?:Qris pisze:Jeśli wiedziałeś o takim wątku to trzeba było poprawić mnie wczesniej, teraz nie wiem czy zagłębiłeś się w temat czy po prostu jesteś stary hehehe...
Części samochodowe online - Motostacja pl
Panowie dziekuje za offtopa
Tuleje kupilem firmy Febi za niecałe 30zł za sztuke w hurtowni(ponoc calkiem dobre) nic juz nie stuka i nie puka, tylna zawiecha smiga na nowych tulejach i amorach jak nowa.
Troszkę było z tym roboty bo trzeba było całą belke praktycznie wymontować. Co do zbieżności - faktycznie się jej nie ustawia. Mechanior tylko mi powiedział, ze tam jest na sztywno wszystko i tyle. Nic więcej nie wnikałem bo średnio się znam, ale mechanik zaufany. Samochodu mi nie ściąga po tym zabiegu, ani nic dziwnego sie nie dzieje, prowadzi się dobrze.

Tuleje kupilem firmy Febi za niecałe 30zł za sztuke w hurtowni(ponoc calkiem dobre) nic juz nie stuka i nie puka, tylna zawiecha smiga na nowych tulejach i amorach jak nowa.
Troszkę było z tym roboty bo trzeba było całą belke praktycznie wymontować. Co do zbieżności - faktycznie się jej nie ustawia. Mechanior tylko mi powiedział, ze tam jest na sztywno wszystko i tyle. Nic więcej nie wnikałem bo średnio się znam, ale mechanik zaufany. Samochodu mi nie ściąga po tym zabiegu, ani nic dziwnego sie nie dzieje, prowadzi się dobrze.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7