[A6 C5]Czy mogę zalać Biodieseldo do rocznika 2002 ??.
[A6 C5]Czy mogę zalać Biodieseldo do rocznika 2002 ??.
Czy mogę tankować biodiesel do auta i czy minie uszkodzi silnika takie paliwo. Proszę o poradę.
jeśli nie znasz zwyczajów to przeczytaj FAQ i nazywaj poprawnie tematy
jeśli nie znasz zwyczajów to przeczytaj FAQ i nazywaj poprawnie tematy
Ostatnio zmieniony 25 cze 2008, 12:34 przez djyaro2, łącznie zmieniany 2 razy.
http://www.ufop.de/biodiesel-fahrzeughersteller.php na tej stronie masz odpowiedz. Można tankowac biodiesel do audi od 1995 do 2002 roku silniki tdi. Ja jeżdze od jakiegoś juz czasu na bioestrze ze stacji bliska czyli orlen i wszystko jest super. 8-)
Diesel KOPCI, Diesel CZADZI, Diesel nigdy cię nie ZDRADZI
! :D

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Tutaj jest troche info na temat biodiesla i możliwości jego stosowania w samochodach. www.e-biopaliwa.pl albo www.rafineria trzebinia.pl i temat bioester. pozdr
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
koledzy widzę, że temat był już dawno rozpatrywany czyli, że już jakiś czas jeździcie na BIO, z tego co się orientowałem w sprawie tego paliwa to jedynym minusem jest to, że lubi rozpuszczać gumowe wężyki ale nie w każdym aucie, więc jak wasze audiczki się mają obecnie bo mam w Przemyślu Bliską i BIO tankuje tylko wtedy jak lece w dłuższą trasę gdzie szybko je wypali ale jednak boję się trzymać ją w zbiorniku żeby mi nie narobiła kłopotu, zależy mi na waszym zdaniu gdyż w Przemyślu jest cholernie droga ropa, na dzień dzisiejszy 4,39 PLN a BIO na bliskiej 3,99 PLN
Pierwszy, gigantyczny forum Audi A6 w Polsce. Gratuluję! A6Klub.PL 

-
- Forum Audi A6 / A7
Ja juz przejechalem pare tysiecy kilometrow na bio i nie zauwazylem praktycznie zadnej roznicy. Ostatnio tankuje jednak w Czechowicach-dzieidzica bo tam ropa jest praktycznie w cenie bio (teraz litr on za okolo 4.07 a litr bio za 3.99, a bylo nawet on za 4.00 a bio za 3.99). Tylko ze ja mam mojego traktora a ten spali wszystko 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
czy można tankować...
do silników starszego typuczyli 2.5TDI 140KM, czy 1.9TDI 110KM mozna co nieco tankować BIO, ale polecałbym je chociaz mieszać z normalnym ON i... w miare szybko przepalać
- Traktory wszystko przepalą
Ale do tych najnowszych 2.5 TDI 150-180 KM i 1.9TDI 131KM to... mozna BIO tankowac, ale tylko RAZ - potem już są tylko wydatki, wydatki :-P Pozdrawiam wszystkich oszczędnych szkotów :lol:

Ale do tych najnowszych 2.5 TDI 150-180 KM i 1.9TDI 131KM to... mozna BIO tankowac, ale tylko RAZ - potem już są tylko wydatki, wydatki :-P Pozdrawiam wszystkich oszczędnych szkotów :lol:
gwizdek
Macie kosmiczne ceny ropy, naprawde. Ja nawet nie patrze na ceny BIO, bo tankuję na Statoilu oraz Neste w Warszawie i okolicach za 3,49 PLN.
Upps. Dopiero teraz zauważyłem, że to ceny z poprzedniego roku... sory za zbędny komentarz. A właściwie to po ile teraz płacicie za rope?
Upps. Dopiero teraz zauważyłem, że to ceny z poprzedniego roku... sory za zbędny komentarz. A właściwie to po ile teraz płacicie za rope?
Rad1979, A6 '02 1.9 TDI