[A6 C6] Dziwny swist w aucie
[A6 C6] Dziwny swist w aucie
Witam. Ostatnio zauwazylem dziwny swist w srodku auta, ktory musze powiedziec jest dosc drazniacy. Cos jakby swist powietrza gdy nie dosunie sie szyby jednak to na pewno nie to bo zmienia sie on w zaleznosci od obrotow silnika. Gdy przyspieszam halas narasta a po zmianie przelozenia w skrzyni spada wraz z obrotami silnika. Ktos z was moze spotkal sie z czyms takim? Gzie szulac problemu?
[ Dodano: 2010-01-30, 10:49 ]
Panowie, tylu magikow na forum i nikt nic nie wie?
- Marek.max
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Kolego, może to coś w podobie do tego? Dziwne dźwięki U mnie też świszcze, ale to turbina i to jest nawet całkiem sympatyczny świst choć słabo słyszalny, bo auto dobrze wygłuszone, do tego u mnie zagłusza łożysko koła i jakieś dziwne dźwięki z pod auta, komory silnika.[
- LuQas
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janek ASO Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: RS6 C5
- Silnik: 5.0 580KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Re: [A6 C6] Dziwny swist w aucie
Dziś niedziela wszyscy odpoczywająjabol206 pisze:Witam. Ostatnio zauwazylem dziwny swist w srodku auta, ktory musze powiedziec jest dosc drazniacy. Cos jakby swist powietrza gdy nie dosunie sie szyby jednak to na pewno nie to bo zmienia sie on w zaleznosci od obrotow silnika. Gdy przyspieszam halas narasta a po zmianie przelozenia w skrzyni spada wraz z obrotami silnika. Ktos z was moze spotkal sie z czyms takim? Gzie szulac problemu?

Dzieki Marek.max za linka. Mysle ze to jednak nie jest to bo w tamtym przypadku natezenie dzwieku sie nie zmianialo a umnie sie zmienia w zaleznosci od obrotow. Byc moze to turbinka ale nie powiem zeby ten dzwiek byl przyjemny, no moze na poczatku byl ale teraz raczej denerwuje. Tyle ze na zewnatrz auta nic nie slychac. Jedynie po zamknieciu drzwi i zasunieciu wszystkich szyb swiszczy w srodku.
- Marek.max
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
Hm..... a z CB radiem jeździsz? Bo u mnie jak mam antene na dachu to gwiżdze jak nie wiem co, ale tu obroty silnika nic nie mają do tego.jabol206 pisze:Dzieki Marek.max za linka. Mysle ze to jednak nie jest to bo w tamtym przypadku natezenie dzwieku sie nie zmianialo a umnie sie zmienia w zaleznosci od obrotow. Byc moze to turbinka ale nie powiem zeby ten dzwiek byl przyjemny, no moze na poczatku byl ale teraz raczej denerwuje. Tyle ze na zewnatrz auta nic nie slychac. Jedynie po zamknieciu drzwi i zasunieciu wszystkich szyb swiszczy w srodku.
Nie mam CB i raczej zadnych wystajacych elementow. Zreszta nawet gdyby byly to tak jak wspomniales nie ma to nic wspolnego z obrotami silnika. Dlatego musi to byc jakis element zwiazany wlasnie z silnikiem. Myslalem ze moze jakas rurka albo cos jest nieszczelne ale na silnikach sie nie znam i moge jedynie spekulowac na ten temat
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Smotek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
A jakie masz radio oryginalne audi czy jakaś sieczka? Sprawdź czy masz te gwizdy gdy radio jest wyłączone ja mam jakiegoś pionera wsadzonego i dźwięk jest właśnie taki jak opisujesz jakby turbinka narasta wraz z obrotami ale gdy radio nie działa panel wyjęty od razu cichnie. Sprawdź sobie to :mrgreen:
zamiast krwi benzyna, zamiast serca turbina:-)