Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Problem z samoczynie włączającym alarmem

Elektryka
ODPOWIEDZ
kamus1983
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Problem z samoczynie włączającym alarmem

Post autor: kamus1983 » 28 sty 2010, 20:09

Witam was

Mój problem polega na tym że jak zamknę mojego DEMONA to po jakimś czasie samoczynnie uruchamia się alarm. Ten problem już mam dość długo i jestem zmęczony bieganiem po parę razy do okna i anulowaniem alarmu. Czy ktoś może mi coś poradzić na ten temat? :-(
Próbowałem też ostatnio podłączyć Demona pod kompa ale też mi się nie połączył, kabel miąłem od brata ( chyba EBDII) i próbowałem we wszystkich programach. Mój DEMON to wersja angielska 1.8T 1998 rok i jestem bardzo z niego zadowolony bo jeżdżę nim do polski parę razy w roku i zawsze mnie zawiezie do celu bez żadnych problemów. Jeszcze wrócę do problemów czy ktoś może mi napisać jaki kabel powinienem kupić ( dokładnie ) i który z programów jest najlepszy do podłączenia mojego Demona?

Proszę o pomoc

kamus1983
kamus1983

kamus1983
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kamus1983 » 29 sty 2010, 10:43

Jeżeli chodzi o alarm to nie wiem czy jest fabryczny czy niefabryczny ale oddaje taki dziwny dźwięk nie taki jak przeważnie samochody mają jest on inny i wydaje mi się że dochodzi z tyłu samochodu. W kwestii szyb nie otwierają się a co do centralnego zamka to w sumie nie sprawdzałem ale żeby wyłączyć alarm to muszę wcisnąć przycisk otwierania auta.

Dzięki kuna z info :-)
kamus1983

Awatar użytkownika
K@MiL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: K@MiL » 29 sty 2010, 10:52

Najlepiej tak jak pisał kolega kuna, zaopatrz się w program VAG i interfejs (o ile jeszzcze nie masz) wtedy sprawdź "Cental Locks" może z tego coś się dowiesz i my przy okazji też ;-)

RafałA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: RafałA6 » 29 sty 2010, 15:35

Co do alarmu to powiem Ci, że to jest masakra :) Nie strasząc oczywiście.
Poza podpinaniem do kompa sugeruje sprawdzić :
1)Szyby otworzyć wszystkie i zamknąć mogły się nie domknąć.
2)Pod wycieraczką chyba kierowcy jest jakiś sterownik zalewa go często.
3)czujnik maski sprawdź bo często padają a sprawa prosta bo się go poprostu odpina.
4)Zamki drzwi sprawdź pod kompem o ile to możliwe bo często to jest przyczyną.
5)no i spróbuj np. zakleić czujniki w kabinie taśmą np. i zobacz czy to pomogło jak tak to może być któryś znich a nie wiem czy to da rady sprawdzić kompem.

Ale to tylko sugestie nie wiem czy słuszne wszystkie, u mnie na 2tyg. pomogło domknięcie szyby z pomocą ręczną ciągnąc szybę w górę, a później to samo...
Zaklejenie czujników nic nie dało, a wymiana zamka w drzwiach kierowcy...owszem ale i tak po tym mi się jeszcze z 3 razy załączył dziad !

Porażka jednym słowem :]

Pozdrawiam
Rafał

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja