[A6 C5] Problem z ładowaniem
[A6 C5] Problem z ładowaniem
Witam,moze ktos mi doradzi jak rozwiazac ten problem, a mianowicie, po odpaleniu auta pali mi sie kontrolka ładowania ale po przygazowaniu przy 1600obr\min znika i jest juz ok. Co to moze byc,co mam sprawdzic,prosze o jakiekolwiek wskazówki. Silnik w aucie to 1,9 tdi. Czy vagiem moge cos sprawdzic? Po podłączeniu nie wykazuje zadnych bledów. pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Vag-iem możesz sprawdzić napięcie ładowania , na wolnych obrotach min.12,5v , na wyższych obrotach 13,5-14,5 , włącz światła ,nawiewy na max ,fotele i co tam masz elektrycznego , a ładowanie powinno się trzymać .Być może szczotki alternatora się kończą , a może mają ciasno w prowadnicach i potrzebują trochę wibracji żeby docisnąć do komutatora .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

Witam, może ktoś mi pomoże rozwiązać ten problem, a mianowicie, w czasie jazdy zapaliła się czerwona łapka okazało się ze siadł wirnik i szczotki po wymianie tego i łożysk przejechałem 50km i znowu zapaliła się i wtedy okazało się ze padł regulator napięcia i po tygodniu wymianie tego znowu nie ma ładowania co to może być??
Wymieniałeś sam wirnik czy całość? Może pada uzwojenie?
Może komutator masz do d... i zdziera szczotki...
Aha! - i wejdź najpierw do działu powitań i pięknie się przywitaj. Inaczej dostaniesz upomnienie. :mrgreen:
Może komutator masz do d... i zdziera szczotki...
Aha! - i wejdź najpierw do działu powitań i pięknie się przywitaj. Inaczej dostaniesz upomnienie. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, 03:24 przez Bulvers, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmmmm powiem tak do tej pory myślałem ze zegar zatrzymuje sie 8V a dzisiaj jak patrzyłem spadł do 0V ale po odpaleniu już wskoczyło na ponad 16V i dalej zatrzymuje się na 8V i do tego doszedł jeszcze wskaźnik paliwa wszystko było ok a dzisiaj zatrzymuje się przed rezerwa i nie spadnie niżej oczywiście bez kluczyka w stacyjce :-x