witam, moj pierwszy post i prezentacja auta;)
witam, moj pierwszy post i prezentacja auta;)
na poczatek pragne sie przywitac ze wszystkimi klubowiczami:)
a takze przy okazji zaprezentuje swoje autko;p mialem kiedys juz 3 audi: 100 "cygaro", 80 B3, 100 C4 teraz po 2 mercedsach 124 i bmw 730i przez przypadek poworcilem do marki z Ingolstadt;) moj nabytek z przed kliku dni to A6 C4 Avant 2.5 TDI, fotki wstawie jak sie zrobi troche ladniejsza pogoda bo teraz jest zamarznieta i brudna a takze trzeba w niej wyprac tapicerke. na poczatek wypisze kilka danych na jej temat zeby zrobic zarys sytuacji:
Model: A6 Avant 2.5 TDI 140 KM AEL
Skrzynia biegów: automatyczna DCF
Napęd: przedni
Kolor: achatgrau metallic LY7L
Tapicerka: jacquard satin w kolorze platin (szara pod kolor lakieru;)
Data I rej. 22 lipca 1997
Wyposażenie (zbieram rowniez prospkety i cenniki dot. roznych marek i dysponuje cennikiem z lista wyposazenia dodatkowego do modelu A6 C4 z roku 1995, na podstawie tego cennika wypisalem wszystko co jest wyposazeniem dodatkowym w moim autku;p):
1. Alarm antywłamaniowy ze sterowaniem w kluczyku
2. System Informacji Kierowcy (komputer pokładowy, Auto-Check-System, termometr zewn., 3 dodatkowe zegary w srebrnych ramkach)
3. Soczewkowe światła przeciwmgielne
4. Wysuwane sprsykiwacze reflektorów
5. Pakiet zimowy (ogrzewanie lusterek, lusterko kierowcy asferyczne, ogrzewane dysze spryskiwaczy, ogrzewane zamki drzwi)
6. Regulacja poziomu osi tylnej Nivomat
7. Aluminiowe felgi 5 szt. 8 szprychowe z oponami 205/60 R15V
8. Lakier metalizowany
9. Relingi dachowe czarne
10. Elektryczne szyby z tyłu
11. Klimatyzacja automatyczna
12. Pakiet oświetlenia wnętrza (oświetlane lusterka Make-Up + 4 lampki do czytania nad drzwiami)
13. Podłokietnik ze schowkiem z przodu (zaw. regulację lędźwiową oparć foteli)
14. Sportowa skórzana kierownica 3-ramienna + skórzana gałka biegów
15. Radio Delta CC + 8 głośników (niestety bez zmieniarki i systemu BOSE ale za to wsadziłem emulator z allegro i śmiga pięknie na mp3)
Załuje, że nie ma drwnianego wykonczenia i tempomatu bo bardzo mi sie to podoba a tempomat miałem w 4 autach po kolei i sie przyzyczailem;)
Wszystko jest zachowane w stanie oryginalnym co mnie cieszy, poza głośnikami z tyłu. Poprzedni właściciel pozbyl sie aktywnych Nokii i wsadzil pasywne Pioneery połaczone rownolegle z przdnimi przez co nie działa Fader, ale ogólnie sprzęt gra fajnie wiec nie bede sie czepiac;) tak jak mowilem jak doprowadzę ją kosmetcznie do stanu pokazowego to wrzuce foty. do auta mam wszsytkie książeczki, instrukcje, rachunki z warsztatów, przeglądy TUV, komplet kluczyków itd. z któych wynika moim zdaniem oryginalny przebieg 315 tys. km a przeczytałem to wszsytko bo dzieki Bogu dobrze znam niemiecki;) teraz pobawie sie w diagnostyke Vagiem, kotry juz zakupilem. pozdrawiam wszystkich!!
a takze przy okazji zaprezentuje swoje autko;p mialem kiedys juz 3 audi: 100 "cygaro", 80 B3, 100 C4 teraz po 2 mercedsach 124 i bmw 730i przez przypadek poworcilem do marki z Ingolstadt;) moj nabytek z przed kliku dni to A6 C4 Avant 2.5 TDI, fotki wstawie jak sie zrobi troche ladniejsza pogoda bo teraz jest zamarznieta i brudna a takze trzeba w niej wyprac tapicerke. na poczatek wypisze kilka danych na jej temat zeby zrobic zarys sytuacji:
Model: A6 Avant 2.5 TDI 140 KM AEL
Skrzynia biegów: automatyczna DCF
Napęd: przedni
Kolor: achatgrau metallic LY7L
Tapicerka: jacquard satin w kolorze platin (szara pod kolor lakieru;)
Data I rej. 22 lipca 1997
Wyposażenie (zbieram rowniez prospkety i cenniki dot. roznych marek i dysponuje cennikiem z lista wyposazenia dodatkowego do modelu A6 C4 z roku 1995, na podstawie tego cennika wypisalem wszystko co jest wyposazeniem dodatkowym w moim autku;p):
1. Alarm antywłamaniowy ze sterowaniem w kluczyku
2. System Informacji Kierowcy (komputer pokładowy, Auto-Check-System, termometr zewn., 3 dodatkowe zegary w srebrnych ramkach)
3. Soczewkowe światła przeciwmgielne
4. Wysuwane sprsykiwacze reflektorów
5. Pakiet zimowy (ogrzewanie lusterek, lusterko kierowcy asferyczne, ogrzewane dysze spryskiwaczy, ogrzewane zamki drzwi)
6. Regulacja poziomu osi tylnej Nivomat
7. Aluminiowe felgi 5 szt. 8 szprychowe z oponami 205/60 R15V
8. Lakier metalizowany
9. Relingi dachowe czarne
10. Elektryczne szyby z tyłu
11. Klimatyzacja automatyczna
12. Pakiet oświetlenia wnętrza (oświetlane lusterka Make-Up + 4 lampki do czytania nad drzwiami)
13. Podłokietnik ze schowkiem z przodu (zaw. regulację lędźwiową oparć foteli)
14. Sportowa skórzana kierownica 3-ramienna + skórzana gałka biegów
15. Radio Delta CC + 8 głośników (niestety bez zmieniarki i systemu BOSE ale za to wsadziłem emulator z allegro i śmiga pięknie na mp3)
Załuje, że nie ma drwnianego wykonczenia i tempomatu bo bardzo mi sie to podoba a tempomat miałem w 4 autach po kolei i sie przyzyczailem;)
Wszystko jest zachowane w stanie oryginalnym co mnie cieszy, poza głośnikami z tyłu. Poprzedni właściciel pozbyl sie aktywnych Nokii i wsadzil pasywne Pioneery połaczone rownolegle z przdnimi przez co nie działa Fader, ale ogólnie sprzęt gra fajnie wiec nie bede sie czepiac;) tak jak mowilem jak doprowadzę ją kosmetcznie do stanu pokazowego to wrzuce foty. do auta mam wszsytkie książeczki, instrukcje, rachunki z warsztatów, przeglądy TUV, komplet kluczyków itd. z któych wynika moim zdaniem oryginalny przebieg 315 tys. km a przeczytałem to wszsytko bo dzieki Bogu dobrze znam niemiecki;) teraz pobawie sie w diagnostyke Vagiem, kotry juz zakupilem. pozdrawiam wszystkich!!
- Dawidows89
- Forum Audi A6 / A7
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
dziekuje ze wszystkie odpowiedzi. Nivo tak jak kolega Dawidows89 napisał po obciazeniu samochodu, kiedy tylna oś siada od ciezaru po uruchomieniu silnika tył sam wyrownuje sie do poziomu "zerowego" za pomoca hydrauliki. ksenonkow niestety nie ma sa tylko zwykle soczekki h1 i spryskiwacze wysuwane. co do silniika AEL zaczerpnalem info z nalepki w ksiazce serisowej i takiej samej w bagazniku i skrzynia automatyczna tez jest napewno;p pozdrawiam fotki za jakis czas;)
Audi - Vorsprung durch Technik
naprawde nie slyszeliscie? to dosc powszechne w duzych kombi szczegolne albo jak auto mialo fabryczny hak, a mercedesy kombi maja to w ogole w wyposazeniu standardowym wszsytkie od lat '80 do teraz;) chociaz faktem jest ze wiele osob przy wymianie amortyzatorow z tyłu zaslepia uklad i wklada zwykle gazowki bo roznica w kosztach jest 4 krotna prawie...moze stad fakt ze wiele aut juz sie pozbylo tego udogodnienia ale u mnie dziala jeszcze. co do wystepowania w quattro to cennik podaje ze wystepowalo. nie figurowalo tylko w polaczeniu z silnikiem 1.9 TDI i najslabszym 2.0 benzyna, reszta wersji mogla miec to w opcji za 1500 DM a wersje S6 Avant mialy w standardzie.
Audi - Vorsprung durch Technik
- Dawidows89
- Forum Audi A6 / A7