witam 
irytuje mnie dziwny dzwiek przy odpaleniu zimnego silnika jest to dosyc glosne cykanie- stukanie dochodzace zza lewego przedniego kola gdy sie stanie przed autem wogole tego nie slychac siedzac w aucie tez tego nie slychac po jakiejs minucie gdy silnik zlapie troche temperatory ten odglos ustaje.
za kazda pomoc z gory dziekuje

[ack 2.8q 193ps] dziwne cykanie na zimnym
- 

pawell2202
 - Forum Audi A6 / A7

- 

Voytec
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Wojtek
 - Rocznik: 2014
 - Moje auto: A6 C7
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 3.0 CDUD 245KM
 - Napęd: Quattro
 - Skrzynia: S-tronic
 - Paliwo: Benzyna
 - Kontakt:

Dolegliwosc dosyc czesto spotykana w silnikach z kilku letnim i i set-tysiecznym stazem. 

Elementy silnika ulegaja zuzyciu i z czasem powstaja coraz wieksze luzy.
Jak osiagnie pewna temp. metal lekko puchnie i luz zanika do tego pewnie tez i olej ma wplyw jego swiezosc i jakosc

Ja mialem podobnie w Mercedesie 320 ze rano jak splynela ostatnia kropla oleju do miski to rano zagrala zawsze "orkiesrta" pozniej przez 30s troszke stukow i nastawala cisza :-D
O dziwo po paru regularnych zmianach i przejsciu na inny olej orkiestra spuscila dosc znacznie z tonu

Tak bylo u mnie choc teraz ma diesla to tez rano zawsze cos zastuka zanim olej sie rozejdzie

Takie moje doswiadczenia i domysly ale niech sie wypowiedza prawdziwi mechanicy to sie dowiemy wiecej

Elementy silnika ulegaja zuzyciu i z czasem powstaja coraz wieksze luzy.
Jak osiagnie pewna temp. metal lekko puchnie i luz zanika do tego pewnie tez i olej ma wplyw jego swiezosc i jakosc
Ja mialem podobnie w Mercedesie 320 ze rano jak splynela ostatnia kropla oleju do miski to rano zagrala zawsze "orkiesrta" pozniej przez 30s troszke stukow i nastawala cisza :-D
O dziwo po paru regularnych zmianach i przejsciu na inny olej orkiestra spuscila dosc znacznie z tonu
Tak bylo u mnie choc teraz ma diesla to tez rano zawsze cos zastuka zanim olej sie rozejdzie
Takie moje doswiadczenia i domysly ale niech sie wypowiedza prawdziwi mechanicy to sie dowiemy wiecej