[A6 C5] Jakie letnie opony najmniej sie ząbkują?
[A6 C5] Jakie letnie opony najmniej sie ząbkują?
Jestem na kupnie A6 2,5 TDI
Ma ona roczne letnie opony 235/45/17 i niestety sa strasznie glosnie przez wyzabkowanie.
Jaki model opony jest najmniej podatny na ząbkowanie?
Jakie węższe zamienniki mogę zastosować na 17" ?
Ma ona roczne letnie opony 235/45/17 i niestety sa strasznie glosnie przez wyzabkowanie.
Jaki model opony jest najmniej podatny na ząbkowanie?
Jakie węższe zamienniki mogę zastosować na 17" ?
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
oponki się ząbkują gdy w zawiecha jest słaba
najszybciej ząbkują się oponki kierunkowe nawet gdy jest zawiecha dobra a to ze względu na przełamania poprzeczne drug i wyboje
na nasze drogi najlepsze sa oponki które maja jak najmniej bieżnika w poprzek (kierunkowego) np tak jak pirelli sotto roso czy continental
[ Dodano: 2009-12-26, 09:15 ]
a nie każda mieszanka gumy jest równa
najszybciej ząbkują się oponki kierunkowe nawet gdy jest zawiecha dobra a to ze względu na przełamania poprzeczne drug i wyboje
na nasze drogi najlepsze sa oponki które maja jak najmniej bieżnika w poprzek (kierunkowego) np tak jak pirelli sotto roso czy continental

[ Dodano: 2009-12-26, 09:15 ]
a nie każda mieszanka gumy jest równa
Witam ja słyszalem tez opinie takie ze jedne z najcichszych opon to opony o bieżniku V np.
http://moto.allegro.pl/item864755013_no ... zedaz.html
Ale nie testowałem tego na swojej furze

- Praulinka
- Forum Audi A6 / A7
Niestety, ja testuję na swoim Audi a wcześniej na Passacie i nie potwierdzam w/w.The Rock pisze:Witam ja słyszalem tez opinie takie ze jedne z najcichszych opon to opony o bieżniku V np.
Najcichsze opony jakie miałem to były asymetryczne Michelin'y, natomiast z uwagi na to, że bardzo podobają mi się "jodełki" to miałem już takie zimowe GoodYear'y UltraGrip 7, letnie Good Year'y, Toyo i Daytona i wszystkie są głośniejsze niż asymetryki. Choć na feldze takie oponki są piękne

Wykonane upgrade'y:
- lusterko wsteczne fotochrom
- alu lato 245/45/18 i zima 235/45/18
- AMI + 250GB HDD
- TV + DVD z 500 GB HDD + monitory w zagłówkach
Plany
- system kontroli ciśnienia w oponach
- lusterko wsteczne fotochrom

- alu lato 245/45/18 i zima 235/45/18
- AMI + 250GB HDD
- TV + DVD z 500 GB HDD + monitory w zagłówkach
Plany
- system kontroli ciśnienia w oponach
qrcze niezla cena, ale doszukalem sie wreszcie nazwy: Ling LongThe Rock pisze:Witam ja słyszalem tez opinie takie ze jedne z najcichszych opon to opony o bieżniku V np.

Teoretycznie GY F1 GSD3 powinien dac rade bo one maja pelna jodelke i nie powinny sie przez to zabkowac
same z siedzie sa troche glosne, ale to jedne z lepszych opon na jakich jezdzilem.
IMO swietnie na mokrym sie zachowywaly
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
oponka po sezonie wyząbkowana jak stara ......aThe Rock pisze:http://moto.allegro.pl/it..._wyprzedaz.html
I bardzo dobrze.The Rock pisze:Witam ja słyszalem tez opinie takie ze jedne z najcichszych opon to opony o bieżniku V np.
Po pierwsze sprzedawca to oszust! Linglong NIE JEST w grupie Bridgestone!
Po drugie opony te nadają się co najwyżej do spokojnej jazdy po suchym. Na mokrym robi się ciężki dramat. I to w samochodzie z mocą raptem ok. 120KM. Z daleka od nich!
A co do hałasu to opony asymetryczne są cichsze od kierunkowych. Tyle, że hałas jest akurat najmniej istotnym kryterium wyboru opon.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
MARIUSH napisał:
Teoretycznie GY F1 GSD3 powinien dac rade bo one maja pelna jodelke i nie powinny sie przez to zabkowac
same z siedzie sa troche glosne, ale to jedne z lepszych opon na jakich jezdzilem.
IMO swietnie na mokrym sie zachowywaly[/quote]
jeśli F1 jest dla ciebie dobrą oponą to znaczy żę nigdy nie miałęś dobrych opon ten shit jest nie dużo lepszy od chińczyka tyle żę bezpieczny . poza wyglądem nic sobą nie reprezentuje a jakość materiałów konfekcji i karkasu jest przerażająca . jej osiągi i trakcja na mizernym poziomie .cena z kosmosu.
w testach wypada rewelacyjnie ale jak wiadomo testy są sponsorowane równięż te ADAC autobild tylko w sposób miej oficjalny.ogólnie do wożenia się wystarczy .jednak do ostrej jazdy się nie nadaje .mimo iz handluję good-yearem nie polecam.spróbuj yokohama AVS-DECIBEL lub PARADA lub bridgestone RE 070, czy CONTI CSC ewentualnie NITTO wówczas będziesz wiedział co znaczy prawdziwa opona
IMO swietnie na mokrym sie zachowywaly[/quote]
jeśli F1 jest dla ciebie dobrą oponą to znaczy żę nigdy nie miałęś dobrych opon ten shit jest nie dużo lepszy od chińczyka tyle żę bezpieczny . poza wyglądem nic sobą nie reprezentuje a jakość materiałów konfekcji i karkasu jest przerażająca . jej osiągi i trakcja na mizernym poziomie .cena z kosmosu.
w testach wypada rewelacyjnie ale jak wiadomo testy są sponsorowane równięż te ADAC autobild tylko w sposób miej oficjalny.ogólnie do wożenia się wystarczy .jednak do ostrej jazdy się nie nadaje .mimo iz handluję good-yearem nie polecam.spróbuj yokohama AVS-DECIBEL lub PARADA lub bridgestone RE 070, czy CONTI CSC ewentualnie NITTO wówczas będziesz wiedział co znaczy prawdziwa opona