[A6 C5 2,5 TDI 163KM] Kontrolka Swiec zarowych podczas Jazdy
[A6 C5 2,5 TDI 163KM] Kontrolka Swiec zarowych podczas Jazdy
Witam
Dzisiaj z rana po przejechaniu około 2 km nagle zaczęła migać mi kontrolka od świec żarowych. Co to może oznaczać. Dodam ze z rana samochód dość ciężko odpalał.
Pozdrawiam
Dzisiaj z rana po przejechaniu około 2 km nagle zaczęła migać mi kontrolka od świec żarowych. Co to może oznaczać. Dodam ze z rana samochód dość ciężko odpalał.
Pozdrawiam
- K@MiL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Sprawdz tylne światła. Kontrolka świec może się też palić gdy będziesz miał przepalone tylne żarówki "STOPu" lub automat światła stop.
[ Dodano: 2009-12-17, 18:51 ]
A jeżeli to nie to, to najlepiej podłączyć pod kompa
Wtedy wszystkiego się dowiesz. A co do odpalania to dzisiaj pewnie każdemu troszkę ciężej odpalały auta, w końcu pierwsze takie mocniejsze mrozy 
[ Dodano: 2009-12-17, 18:51 ]
A jeżeli to nie to, to najlepiej podłączyć pod kompa

-
- Forum Audi A6 / A7
Witaj kolego nie sluchaj takich rzeczy jak przepalona zarowka albo czujnik stopu jezeli mruga ci kontrolka swiec to znaczy ze jest cos z sterowaniem silnika cos z elektronikom cos o tym wiem bo moja niunia stoi w serwisie bo zaczely mi migac swiece zgasilem silnik i lipa juz nie odpalil mechanik powiedzial ze moze to byc pompa albo jakas pierdola czekam na diagnoze jak bede wiedzial co ja bolalo to napisze pozdrawiam
- K@MiL
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
mareczek8341, kolego nie będę komentował twojego posta. Ostatnio miałem nawet w golfie 3, że właśnie ta kontrolka mrugała i okazało się, że właśnie żarówki były przypalone. Także ja bym zaczął sprawdzanie od tego a potem (jakby okazało się, że to nie to) podłączył komputer pod samochód i by było już wszystko jasne.
Pozdrawiam!
PS. Dziękuję Piotruś, za obronę mojego imienia
(choć powiniem od tego zacząć...)
Dzięki.
Pozdrawiam!
PS. Dziękuję Piotruś, za obronę mojego imienia

Panowie przyczyna jest prosta uszkodzony czujnik temperatury cieczy a dokładnie brak sygnału na jednym z czterech przewodów z czujnika,jesli przestawicie kąt wtrysku będzie ten sam objawRadebe pisze:Dziękuje panowie za wskazówki. Jak na razie problem nie powtórzył się ale na wszelki podłączyłem autko pod komputer i nic nie wykazało. Po świętach jestem umówiony z mechanikiem na sprawdzanie - świece, kąty wtrysków itp
Po diagnostyce oczywiście podzielę się informacjami.
Pozdrawiam
- K@MiL
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Hm... Jeżeli by był to uszkodzony czujnik od temp. to by się chyba także objawiło błędnymi wskazaniami na zegarach... Chociaż mogę się mylić. W każdym razie pierwsze co bym sprawdził to zawsze światła
Po co szukać dalej i bawić się w koszta skoro w dużej liczbie pojazdów to właśnie jest przyczyną... Jak wiadomo raczej nikt z nas kasy za dużo nie ma 

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam.Od niedawna stałem sie użytkownikiem Audi A6 1.9.Pojwił Mi sie problem z którym nie potrafie sobie poradzic.Zaswieciła Mi sie kontrolka od grzania swiec i przestały działas światła stopu nie wiem gdzie tkwi problem?Jeżeli ktoś potrafiłby Mi pomuc byłbym wdzieczny.Z gory dziekuje i pozdrawiam 

Witam.Od niedawna stałem sie użytkownikiem Audi A6 1.9.Pojwił Mi sie problem z którym nie potrafie sobie poradzic.Zaswieciła Mi sie kontrolka od grzania swiec i przestały działas światła stopu nie wiem gdzie tkwi problem?Jeżeli ktoś potrafiłby Mi pomóc byłbym wdzieczny.Z gory dziekuje i pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam mialem dzisiaj to samo rano odpalilem auto normalnie po przejechaniu 20km zaczela mi mrygac kontrolka swiec zarowych przejechalem tak jeszcze z 10km i zgasla.Probowalem ja odpalic ale lipa nawet nie dawala zadnych oznak zalapywania.Zadzwonilem do swojego mechanika i powiedzial ze najprawdopodnobniej to pompa paliwa i znowu koszta gorszego auta jak audi z silnikiem 2,5tdi to nie mialem pozdrawiam
- mariusz_wierz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam.
Coś ta kontrolka ma wpływ na elektrykę związaną z niczym wspólnym ze świecami.
Nie mam świateł wewnątrz samochodu z powodu odłączenia przez "fachowców" w serwisie VW. Odłączyli światło i podpieli czujki ruchu. Wymyśliłem, że podłącze na krótko kabel i będzie dobrze. Podłączyłem tylko swoje drzwi. Coś wyszło nie tak, bo zapaliła się kontrolka. Znaczy się światła się paliły, ale razem z kontrolką. Recepta była tak, że kupiłeł przewód do vaga i już jest po kłopocie. No, ale kabelek na krótko musiałem oderwać. Pzdr.
Coś ta kontrolka ma wpływ na elektrykę związaną z niczym wspólnym ze świecami.
Nie mam świateł wewnątrz samochodu z powodu odłączenia przez "fachowców" w serwisie VW. Odłączyli światło i podpieli czujki ruchu. Wymyśliłem, że podłącze na krótko kabel i będzie dobrze. Podłączyłem tylko swoje drzwi. Coś wyszło nie tak, bo zapaliła się kontrolka. Znaczy się światła się paliły, ale razem z kontrolką. Recepta była tak, że kupiłeł przewód do vaga i już jest po kłopocie. No, ale kabelek na krótko musiałem oderwać. Pzdr.