Witam.
Mam pytank do posiadaczy etka może ktś sprawdzić jakie były montowane skrzynie w A6 2.8 ACK napend przód , moja skrzynia to 5HP19 DEU .
Może jakieś inne TIPTRONIC będą paswały do tego silnika , auto jest w dobrym warsztacie więć myślę że zgrają podbną szkrzynie z silnikiem.
[A6 C5 2.8 ]Wymiana skrzyni TIPTRNIC
Autko sprzedane za grosze .
Okazało się że poprzedni właściciel nie wlał oleju do mechanizmu różnicowego czy jak ta cholera się nazywa przy prawej pół osi i zmieliło wszystko.
PS. i tak długo wytrzymał prawie 30tyś km.
Okazało się że poprzedni właściciel nie wlał oleju do mechanizmu różnicowego czy jak ta cholera się nazywa przy prawej pół osi i zmieliło wszystko.
PS. i tak długo wytrzymał prawie 30tyś km.
Audi tego szukałem .
Wolę kilkuletnie A6 niż nowe A3 lub passata i inne z grupy VAG kto jeździł jednym i drugim to wie. Moje a6 z końca 97 o wiele lepiej się prezentuje z zewnątrz a w środku szczegulnie niż mojego źęcia passat 2003
Wolę kilkuletnie A6 niż nowe A3 lub passata i inne z grupy VAG kto jeździł jednym i drugim to wie. Moje a6 z końca 97 o wiele lepiej się prezentuje z zewnątrz a w środku szczegulnie niż mojego źęcia passat 2003
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
dziwią mnie takie decyzjearcioo pisze:Autko sprzedane za grosze .
przecież, aby sprzedać auto powiedzmy z uszkodzoną skrzynią, to trzeba naprawdę zejść z ceną, zresztą pewnie tak zrobiłeś
to nie lepiej byłoby zrobić remont skrzyni (kapitalny ok 5-6tysi) i jeździć naprawdę długo :?:
pewnie wyszłoby podobnie, ewentualnie marna dopłata
druga sprawa, zawsze wiesz już co masz, a tak nie wiesz co kupisz
Witam również, a mój problem polega na tym, że w aucie A6 C5 2.8 silnik ACK rocznik 1998, została wymieniona skrzynia 5HP-19 DEU na DPS, nie mam pojęcia czym te skrzynie się różnią, która lepsza itd.
Czy wogóle można jedną, drugą zastąpić bez konsekwencji i czy maja takie samo przełożenie, obsługę przez sterownik itd. itp.
za wszelką pomoc z góry dziękuję,
Mechanik do którego oddałem mój samochód do remontu skrzynie DEU odebrałem ze skrzynią DPS i nawet nie raczył mnie o tym poinformować, a miało być wymienione tylko sprzęgło hydrokinetyczne.
Czy wogóle można jedną, drugą zastąpić bez konsekwencji i czy maja takie samo przełożenie, obsługę przez sterownik itd. itp.
za wszelką pomoc z góry dziękuję,
Mechanik do którego oddałem mój samochód do remontu skrzynie DEU odebrałem ze skrzynią DPS i nawet nie raczył mnie o tym poinformować, a miało być wymienione tylko sprzęgło hydrokinetyczne.