[audi C4 2,5tdi 115km]nie pali juz przy -4C
[audi C4 2,5tdi 115km]nie pali juz przy -4C
Witam.ma chec ale nie chce zapalic czarny dym z rury nie pali tez na lekko zagrzanym bez swiec zarowych mam zrobiny przelacznik swiece dobre na vag niema bledow kat wtrysku 63stopni dawka paliwa 7mg\r filt paliw i powietrza nowy rozrusznik jakby za wolno krecil szybko pada akumulator przy rozruchu porzednich zim bylo podobnie ale lepiej odpalal pomocy co robic jak to padline odpalic
Najprawdopodobniej pada ci akumulator. Ale może jest to poprostu wina paliwa :?: . Przy mrozie mogła oddzielic się parafina. Kiedyś tak miałem w chryslerze, na mrozie nie palił , natomiast przy wyższej temperaturze tego samego dnia palił bez problemu, więc dolałem do paliwa jakiegoś tam uzdatniacza i tankowałem zimowe paliwo i już wiecej tak się nie zdarzyło. Byc może tak jest i u ciebie... :?:
Postaraj się o nowy akumulator, jeśli mówisz, że ten pada. Prędzej czy później i tak będziesz musiał to zrobić, bo rozrusznik w dieslu musi mieć siłę. Inaczej zapomnij, że odpalisz, na dodatek przy minusowych temperaturach... Moim zdaniem, jeśli to nie akumulator jest główną przyczyną, to na pewno jest jedną z nich.
Ludzie mówią, że bez miłości nie da się żyć. Osobiście uważam, że tlen jest ważniejszy.