witam wszystkich
Mam problem z jedną lapą, od paru dni nie zapala mi się jedna lampa. Jak przekręcam pokrętło od zapalania świateł to tylko na chwilkę mruga i gaśnie. Musze kilka razy poprzekręcać i załapuje. Dodam że mam nowe żarniki i nie miałem wcześniej takich problemów. A tak ogólnie to dosyć kiepsko świecą. Klosze wypolerowane i sreberka czściutkie a światło kiepskie.
Z góry dziękuje za pomoc
[A6 C5 2.8 Q] Dziwny problem z ksenonem
Sprawdź czy do przetwornicy dochodzi napięcie. Jeśli tak, to winowajcą jest przetwornica.
PS. Nie da się sprawdzić stanu reflektora bez jego rozebrania. Najważniejszy element odpowiadający za świecenie jest za soczewką i on jak najbardziej może nadawać się do regeneracji. Czyste i wypolerowane klosze to dopiero 10% z całej roboty jaką trzeba włożyć w odnowienie reflektora.
PS. Nie da się sprawdzić stanu reflektora bez jego rozebrania. Najważniejszy element odpowiadający za świecenie jest za soczewką i on jak najbardziej może nadawać się do regeneracji. Czyste i wypolerowane klosze to dopiero 10% z całej roboty jaką trzeba włożyć w odnowienie reflektora.
np. tutaj: http://www.regeneracja-hc.com/rali pisze:Jutro przełożę przetwornice i zobaczę czy to samo będzie się działo. A co do soczewki to powiedz jak ocenić jej stan i jak sę ten element regeneruje ?
Widzę, że masz auto z 97 roku, więc po 12 latach mogę cię zapewnić, że odbłyśnik w soczewce jest do regeneracji. A polega ona na nałożeniu nowej warstwy odblasku.
-
- Forum Audi A6 / A7
Za wypolerowanie i nałożenie nowego odbłyśnika na całym reflektorze koszt to około 200 zł za reflektor.John pisze:np. tutaj: http://www.regeneracja-hc.com/
Właśnie planuję to zrobić.
Czy ktoś już napylił sobie tam reflektory i jaki jest efekt?
Pozdrawiam
Darnok
Darnok
Dzwoniłem do tej firmy i powiedzieli mi że będzie to kosztowało 160 zł. za 2 lampy, czyli nie dużo ale nie dają gwarancji , ze dobrze wyjdzie. Podobno i bardziej zniszczony odbłyśnik tym gorzej wychodzi.Spróbuje jeszcze poszukać jakiejś firmy która chromuje plastik w mojej okolicy.
A co do tego migania jednej lampy to sprawdziłem styki i nic się nie zmieniło. Dalej muszę kilka razy pokręcić zanim załapie. może VAG coś pokaże?
A co do tego migania jednej lampy to sprawdziłem styki i nic się nie zmieniło. Dalej muszę kilka razy pokręcić zanim załapie. może VAG coś pokaże?