[A6 C5 2.5TDI] wyciek oleju
[A6 C5 2.5TDI] wyciek oleju
Zauwazylem wyciek oleju spod pokrywy przykrecanej do filtra dokrecanie nic nie daje co zrobic.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2009, 23:31 przez mario__87, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
witaj sprobuj odkrecic tam jest taki oring gumowy moze juz twardy sie zrobil moze przy wymianie filtra nikt go nie wymienial porostu trzeba go wymienic pozdrawiam
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.
Witam ponownie !
DOKRęCANIE NIC NIE DA
!
U mnie niemądry mechanik tak dokręcił, że olejarze nie mogli tego odkręcić :!: Gdy już z trudem odkręcił nie niszcząc plastikowego pojemnika założył pierwszą wyciągniętą ze śmietnika uszczelkę i ani kropelka nie cieknie
!
Zanim założył pokazał mi różnicę między uszczelką którą miałem (dopiero co po wymianie), a starą ze śmietnika, która była idealna.
Wniosek: Kupować wkłady sprawdzone wkłady olejowe, które mają gumki z dobrej jakości gumy
Ta co przepuszczała po miesiącu zamieniła się w twardy plastik
Pozdrawiam wszystkich
DOKRęCANIE NIC NIE DA

U mnie niemądry mechanik tak dokręcił, że olejarze nie mogli tego odkręcić :!: Gdy już z trudem odkręcił nie niszcząc plastikowego pojemnika założył pierwszą wyciągniętą ze śmietnika uszczelkę i ani kropelka nie cieknie

Zanim założył pokazał mi różnicę między uszczelką którą miałem (dopiero co po wymianie), a starą ze śmietnika, która była idealna.
Wniosek: Kupować wkłady sprawdzone wkłady olejowe, które mają gumki z dobrej jakości gumy
Ta co przepuszczała po miesiącu zamieniła się w twardy plastik
Pozdrawiam wszystkich

Nigdy więcej TDI... !