Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 1,8T 150 KM] szyby

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pit 76
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 1,8T 150 KM] szyby

Post autor: pit 76 » 28 lis 2009, 13:10

witam kolegow
mozliwe ze podobny problem byl na forum ale zauwazylem ze roznia sie od mojego
otoz szyby paruja mi jak wsciekłe woda aż prawie cieknie po szybach,ale tylko wtedy podczas postoju.jak odpale silnik i włączę nawiem para zaczyna znikac, natomiast gdy zostawię auto nawet na godzine na postoju zaczyna nachodzic para.dodam ze filtr kabiny jest suchutki w bagazniku tez sucho, pod zapasówką też sucho...????????????????
macie jakis pomysł

Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: eneron » 28 lis 2009, 13:26

Musisz mieć w aucie dużo WILGOCI. Możesz mieć wilgotną wykładzinę (nie koniecznie musi być ona mokra, moga to być zawilgocone welurowe dywaniki od wsiadania z mokrymi butami) może masz nieposprzątane wnętrze (kamyki na dywanikach, piach idalnie utrzymują wilgoć w środku auta szczególnie gdy włączymy ogrzewania, wtedy zaczyna wszystko parować) no i teraz jest taka pora roku, że z wilgocią w środku raczej nie wygrasz. Jak mi szyby mocno zaparują to już klimy nie włączam - na 30 sek podczas jazdy otwieram tylko tylne szybki i w mig rosa schodzi :)

Kolejna sprawa to to, że może masz brudne szyby! Może się wydawać, że szyby są czyste bo nie widać smug, brudu gołym okiem, gdyż szyba jest równomiernie brudna i nie da sie tego okiem wychwycić. Weź papierową białą chusteczkę i przetrzyj szyby - na pewno nie zaszkodzi a może i pomoże <ok>

Generalnie w środku najlepiej jak jest czysto, bez piachu, szyby są wyczyszczone od środka, jest założony nowy filtr kabinowy no i od czasu do czasu w ciepłe i suche dni przewietrzysz auto...
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem

Awatar użytkownika
pit 76
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pit 76 » 28 lis 2009, 13:40

w srodku mam czysciutko nie nawidze bałaganu, dywaniki tez sa suche jak sprawdzalem,szyby wyczyszczone i przetarte srodkiem do czyszceniu UVEX.nie moge znalezc w kabinie zadnych wilgotnych elementow(sprawdzalem reka)najbardziej paruja mi tylna i przednia szyba boczne lekko.w bagażniku sucho w tych bocznych schowkach tez???????????????????

leo07 GND
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: leo07 GND » 28 lis 2009, 15:40

Może będę mógł pomóc bo przerabiałem ten problem u brata w a4 a mianowicie cały czas tak jak u kolegi było duże parowanko. długa historia z tym związana sprawdzanie auta po centymetrze testerem do wilgoci.Skończyło się na tym że pod akumulatorem jest dziurka od odpływu która była zatkana (czesty problem) a obok idą przewody od klimy tam była zawinięta uszczelka i wszystki nadmiar wody szedł do kabiny pod schowek. sprawdz tam i sprawdz od spodu wszystkie spusty czy są korki. pozdro leo

Awatar użytkownika
pit 76
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pit 76 » 28 lis 2009, 15:49

pod akumulatorem?sprawdze ale badałemjuz(sprawdzalem)okolice miejsca gdzie jest filtr kabiny i tam jest sucho a akumulator jest obok.zdejme jeszcze raz ta maskownice wyjme akumulator i sprawdze.moze masz racje bo zaczynam cofac sie :roll: wstecz co naprawialem ostatnio w aucie i co moze wplywac na parowanie (uszczelki uszkodzone albo dziurka jakas)i mozliwe ze koles ktory czyscil mi klime i wloty powietrza cos ruszyl zle zalozyl.sprawdze
dzieki

leo07 GND
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: leo07 GND » 28 lis 2009, 16:04

Najgorzej nie lubie jak nasze bryczki trafiają w jakieś łapy i coś zawsze spie.... a człowiek póżniej musi się głowić co sieę dzieje przecież było wszystko oki!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja