[C6 2.4] Kontrolka motoru swieci co jest??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 ASG 299KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
[C6 2.4] Kontrolka motoru swieci co jest??
Mam problem swieci mi kontrolka motoru po podlłaczenu do komputera nic nie wykazuje co to moze byc 2005rok 150tys. przejechane auto nieprzerywa ani nie szarpie .
Ostatnio zmieniony 20 gru 2009, 15:15 przez arniioliwer, łącznie zmieniany 1 raz.
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: A6 2.4 Kontrolka motoru swieci co jest??
Jak się pali check to są błędy które vag pokazuje, co to za błędy?arniioliwer pisze:Mam problem swieci mi kontrolka motoru po podlłaczenu do komputera nic nie wykazuje co to moze byc 2005rok 150tys. przejechane auto nieprzerywa ani nie szarpie .
Check sam z siebie się nie zapala, powodem są pojawiające się błędy w ECU.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Allroad C7
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
A dawno zakładałeś LPG? Najczęściej jest tak po założeniu LPG, po pewnym czasie zapala sie właśnie check! Moim zdaniem to ma związek z LPG! Jak porządnie zrobią, to nie ma mowy aby palił się check! Proponuję podjechać do tych co zakładali i niech poprawiają! Dlatego się pytam kiedy zakładałeś LPG? Być może się mylę, ale znam kilka osób u których właśnie po źle założonej instalacji LPG po jakimś czasie zapalała się lampka od silnika, tzw check! Pozdrawiam! 

- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
Dlatego pytam się jakie są błędy i będzie wiadomo.sawik pisze:A dawno zakładałeś LPG? Najczęściej jest tak po założeniu LPG, po pewnym czasie zapala sie właśnie check! Moim zdaniem to ma związek z LPG! Jak porządnie zrobią, to nie ma mowy aby palił się check! Proponuję podjechać do tych co zakładali i niech poprawiają! Dlatego się pytam kiedy zakładałeś LPG? Być może się mylę, ale znam kilka osób u których właśnie po źle założonej instalacji LPG po jakimś czasie zapalała się lampka od silnika, tzw check! Pozdrawiam!
Błędy po założeniu LPG
Witam. Miałem podobny problem. Borykałem się z nim prawie rok. Wymieniłem dwie sondy z czterech bo się popaliły- koszt z robocizną ponad 1000 zł
. Okazało się że kretyni którzy zakładali gaz zrobili jakąś zwarę w układzie Sond i cały czas pokazywało ich błędy. Doszedł do tego dopiero elektryk ze zwykłym miernikiem.Na Kompie tylko błędy pokazywało a nie zwarcie i kolejny Inteligent Mechanik sondy wymieniał (burak)
. Po za tym zbyt bogata mieszanka na LPG też będzie powadowała błędy.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mieczysław
- Rocznik: 2007
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Kontakt:
Podłącz się VAGiem, pospisuj błędy, zrób kilkadziesiąt kilometrów, kilka uruchomień silnika i znowu podepnij pod VAGa sprawdzając, które się powtarzają.
Czasem przy instalowaniu gazu rozpinają kostki aby się pod nie podpiąć (oczywiście nie rozłączając akumulatora :-x ) i później mimo, że awarii nie ma check świeci.
Często po np. 100 rozruchach jeśli błąd się nie powtarza komp sam je kasuje, ale polecam to skontrolować tak jak koledzy pisali wyżej.
Czasem przy instalowaniu gazu rozpinają kostki aby się pod nie podpiąć (oczywiście nie rozłączając akumulatora :-x ) i później mimo, że awarii nie ma check świeci.
Często po np. 100 rozruchach jeśli błąd się nie powtarza komp sam je kasuje, ale polecam to skontrolować tak jak koledzy pisali wyżej.
The best Audi A6 discussion forum. Invite! A6Klub.PL