Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[C6 2.4] Kontrolka motoru swieci co jest??

Wszystko co dotyczy instalacji lpg dla wszystkich modeli z silnikami benzynowymi a6 i a7.
ODPOWIEDZ
arniioliwer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Arkadiusz
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 ASG 299KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

[C6 2.4] Kontrolka motoru swieci co jest??

Post autor: arniioliwer » 20 lis 2009, 18:03

Mam problem swieci mi kontrolka motoru po podlłaczenu do komputera nic nie wykazuje co to moze byc 2005rok 150tys. przejechane auto nieprzerywa ani nie szarpie .
Ostatnio zmieniony 20 gru 2009, 15:15 przez arniioliwer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
A6 Forum - fassi1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Re: A6 2.4 Kontrolka motoru swieci co jest??

Post autor: A6 Forum - fassi1 » 22 lis 2009, 23:30

arniioliwer pisze:Mam problem swieci mi kontrolka motoru po podlłaczenu do komputera nic nie wykazuje co to moze byc 2005rok 150tys. przejechane auto nieprzerywa ani nie szarpie .
Jak się pali check to są błędy które vag pokazuje, co to za błędy?
Check sam z siebie się nie zapala, powodem są pojawiające się błędy w ECU.

sawik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2014
Moje auto: Allroad C7
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic

Post autor: sawik » 22 lis 2009, 23:43

A dawno zakładałeś LPG? Najczęściej jest tak po założeniu LPG, po pewnym czasie zapala sie właśnie check! Moim zdaniem to ma związek z LPG! Jak porządnie zrobią, to nie ma mowy aby palił się check! Proponuję podjechać do tych co zakładali i niech poprawiają! Dlatego się pytam kiedy zakładałeś LPG? Być może się mylę, ale znam kilka osób u których właśnie po źle założonej instalacji LPG po jakimś czasie zapalała się lampka od silnika, tzw check! Pozdrawiam! <ok>

Awatar użytkownika
A6 Forum - fassi1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2005
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM

Post autor: A6 Forum - fassi1 » 22 lis 2009, 23:56

sawik pisze:A dawno zakładałeś LPG? Najczęściej jest tak po założeniu LPG, po pewnym czasie zapala sie właśnie check! Moim zdaniem to ma związek z LPG! Jak porządnie zrobią, to nie ma mowy aby palił się check! Proponuję podjechać do tych co zakładali i niech poprawiają! Dlatego się pytam kiedy zakładałeś LPG? Być może się mylę, ale znam kilka osób u których właśnie po źle założonej instalacji LPG po jakimś czasie zapalała się lampka od silnika, tzw check! Pozdrawiam! <ok>
Dlatego pytam się jakie są błędy i będzie wiadomo.

zbiku01
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Błędy po założeniu LPG

Post autor: zbiku01 » 02 gru 2009, 23:49

Witam. Miałem podobny problem. Borykałem się z nim prawie rok. Wymieniłem dwie sondy z czterech bo się popaliły- koszt z robocizną ponad 1000 zł :(. Okazało się że kretyni którzy zakładali gaz zrobili jakąś zwarę w układzie Sond i cały czas pokazywało ich błędy. Doszedł do tego dopiero elektryk ze zwykłym miernikiem.Na Kompie tylko błędy pokazywało a nie zwarcie i kolejny Inteligent Mechanik sondy wymieniał (burak) :). Po za tym zbyt bogata mieszanka na LPG też będzie powadowała błędy.

mietek69
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mieczysław
Rocznik: 2007
Silnik: 2.7TDI 163KM
Kontakt:

Post autor: mietek69 » 03 gru 2009, 17:19

Podłącz się VAGiem, pospisuj błędy, zrób kilkadziesiąt kilometrów, kilka uruchomień silnika i znowu podepnij pod VAGa sprawdzając, które się powtarzają.
Czasem przy instalowaniu gazu rozpinają kostki aby się pod nie podpiąć (oczywiście nie rozłączając akumulatora :-x ) i później mimo, że awarii nie ma check świeci.
Często po np. 100 rozruchach jeśli błąd się nie powtarza komp sam je kasuje, ale polecam to skontrolować tak jak koledzy pisali wyżej.
The best Audi A6 discussion forum. Invite! A6Klub.PL :) :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6/A7 - LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja