[a6 c5 2.8 quattro] dziwne terkotanie
[a6 c5 2.8 quattro] dziwne terkotanie
Cze. mam małe pytanko. Czy jadąc na pierwszym biegu bez gazu napęd powinien wydawac
charakterystyczne terkotanie? znikajace wraz z dodaniem gazu.Czy jest to normalne czy z moim napędem jest cos nie tak?
charakterystyczne terkotanie? znikajace wraz z dodaniem gazu.Czy jest to normalne czy z moim napędem jest cos nie tak?
Ostatnio zmieniony 15 lis 2009, 13:31 przez Marnas, łącznie zmieniany 1 raz.
- lekarz12_18
- Forum Audi A6 / A7
Re: [a6 c5 2.8 quattro] dziwne terkotanie
proponuje Ci sprawdzic klocki hamulcowe i luzy na klockach.jezeli jest to terkotanie o jakim mysle i jakie mialem sam jadac np po kostce brukowej.Marnas pisze:Cze. mam małe pytanko. Czy jadąc na pierwszym biegu bez gazu napęd powinien wydawac
Dokładnie terkotanie znika przy dodaniu gazu. Poprzedni własciciel zmieniał olej w mostach. myslalem ze zalany jest zły ale jest ok. Taki jak powinien byc. Dodam jeszce ze wspominiane terkotanie znika po wcisnieciu sprzęgła a niewystepuje jadąc z minimalna prędkoscia np.na dwójce tylko i wyłącznie na pierwszym biegu jadąc bez gazu.. Klocki sprawdzone to nie to.arekjask pisze:Napisz, czy stało się to nagle, czy nie. Czy robiłeś może coś przy aucie? Jak rozumiem, terkotanie zależy od prędkości jazdy?
No to fajny koleś, jak na każdy objaw twierdzi że już taki urok.....Znałem mechanika, który na każdą drobną awarię poczciwego Poloneza mówił Polonezy tak mają hehe. Jedż dobrego do mechanika bo w końcu coś poważnego Ci walnieMarnas pisze:Powiedział ze juz taki urok i mam sie nieprzejmowac. Ale jakos niedaje mi to spokoju.
Kolego poczytaj sobie moje posty na temat tyrkotania na 1 biegu i posty klegi DOBI.Przerabialem ten temat od podstaw wysypały ci sie tryby 1 biegu i tyle ruszajac terkocze ci na 2 biegu cisza ja tak mialem naprawili mi skrzynie ale skladajac spierdzielili lozysko 5 biegu i znowu padła po 100 km jazdy piszczala jak treajzega czyt.piła do drewna:) kupiłem 2 skrzynie biegów i tyle.Zasada nr 1 duzy silnik mocne 2.8 i niestety nie wytrzymuje skrzynia tego z latami siue wyrabiaja tryby ruszanie ostre z miejsca czy jak ktos durnieje pali gume to nic nie wytrzyma
Szczeze to ja zawiodłem sie troche na tym napedzie a szukalem manuala bo sie bałem automatu i dupa blada:)