[A6 C6 2.7TDI] PROBLEM Z "PRZEPUSTNICÂĄ"
-
- Forum Audi A6 / A7
No i mnie dopadł problem z klapkami bank1. Błąd jaki sie pojawia to 008213 czujnik położenia w kolektorze ssącym, nieprawidłowy sygnał. Przeczytałem ten wątek ale nic na temat tego błędu nie znalazłem. Od czego zacząć poszukiwania??
[ Dodano: 2017-01-10, 19:44 ]
Rozebrałem kolektor strona pasażera. Wyczyściłem zmodyfikowałem cięgno bo miało luz i jak na razie cisza.
[ Dodano: 2017-01-10, 19:44 ]
Rozebrałem kolektor strona pasażera. Wyczyściłem zmodyfikowałem cięgno bo miało luz i jak na razie cisza.
Witam,
Mam podobny problem natury iż nie łapie dolnego położenia klapy z kolektorze po stronie kierowcy. Wszystko sprawdzone i jest ok. Po przeprowadzeniu nastaw w kanałach 044 i 055 nie wyskakują błędy. Autko hula aż miło. Jednak po którymś odpaleniu znowu wywala ten błąd. I tworzy się dziura przy niższych obrotach. Czytałem gdzieś że może być to spowodowane wązką kabli. Działał ktoś już w ten sposób?
Michał
Mam podobny problem natury iż nie łapie dolnego położenia klapy z kolektorze po stronie kierowcy. Wszystko sprawdzone i jest ok. Po przeprowadzeniu nastaw w kanałach 044 i 055 nie wyskakują błędy. Autko hula aż miło. Jednak po którymś odpaleniu znowu wywala ten błąd. I tworzy się dziura przy niższych obrotach. Czytałem gdzieś że może być to spowodowane wązką kabli. Działał ktoś już w ten sposób?
Michał
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
U mnie błąd P1018, po włączeniu zapłonu widzę że oba kolektory pracują, a jak robię test to pierwszy się otwiera i zamyka, a drugi nie pracuje, czy to nastawnik do wymiany? Czy co może być nie tak?
Zamiana nastawników miejscami i błąd ciągle po tej samej stronie, chyba gdzieś jest przerwa w instalacji, gdzie są wpięte te kable ktoś wie może?
Problem rozwiązany, dołożyłem ogranicznik własnej roboty.
U mnie błąd P1018, po włączeniu zapłonu widzę że oba kolektory pracują, a jak robię test to pierwszy się otwiera i zamyka, a drugi nie pracuje, czy to nastawnik do wymiany? Czy co może być nie tak?
Zamiana nastawników miejscami i błąd ciągle po tej samej stronie, chyba gdzieś jest przerwa w instalacji, gdzie są wpięte te kable ktoś wie może?
Problem rozwiązany, dołożyłem ogranicznik własnej roboty.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Lech
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 C6 2.7TDI] PROBLEM Z Klapami kolektorow ssacych
Akurat wymieniłem przepustnicę powietrza AUDI A6 C6 2 7 TDI 2006 rok

Zablokowała się klapa gasząca. Widać na filmie.
Kupiłem nową PRZEPUSTNICA POWIETRZA AUDI A6 C6 2.7-3.0 TDI 04-11 na Allegro.
To nie jest film instruktażowy!!!
https://www.youtube.com/watch?v=JhvderCMb48