[a6 c5 all/2,8i] Wyciek AFT z lewej półosi w tiptronicu.
- maldon
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maldon
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
[a6 c5 all/2,8i] Wyciek AFT z lewej półosi w tiptronicu.
Koledzy wymieniłem uszczelniacz (not orginal) półosi lewej ale nadal cieknie mi AFT, przy wejściu półosi we flanszę. Czy może ktoś wie czym może to być spowodowane. Mechanik, który to robił twierdzi, że musi się uszczelniacz ułożyć. Czy powodem może być źle dobrany uszczelniacz czy coś innego (może wyciek jest z innego miejsca a na flanszę tylko ocieka). Nie znam się na tym więc każdy kit może mi sprzedać (mechanik). Na razie radzi czekać aż wyciek będzie większy. Zdarza się że jeżeli zrobię mało kilometrów do 20 to nie cieknie ale po dłuższej jeździe 50-100 km wyciek jest.
ja wymienialem z prawej strony , ale wiem od mojego mechanika ze z tym uszczelniaczem jest problem , przywiezli mu jakis , ale powiedzial , ze nie bedzie go zakladał , zamówił inny , załozył i nie cieknie do dzis a juz 3 tys km zrobiłem
ułozyć ? ja wysmiewam takie stwierdzenia :mrgreen: chcyba ze masz wżery rdzy na powierzchni po ktorej sie uszczelniacz slizga - sprawdził to mechanior ? ale i tak nic sie nie ułozy
ułozyć ? ja wysmiewam takie stwierdzenia :mrgreen: chcyba ze masz wżery rdzy na powierzchni po ktorej sie uszczelniacz slizga - sprawdził to mechanior ? ale i tak nic sie nie ułozy
teraz mercedes w-210 2.7 CDI
Jednak jak nie ma gwiazdy to nie ma jazdy .
Jednak jak nie ma gwiazdy to nie ma jazdy .