[A6 C6] ustawienie zegarka
[A6 C6] ustawienie zegarka
mam problem bo nie wiem jak ustawic zegarek a A6C6 czy ktos moglby mi pomoc?
Ostatnio zmieniony 20 maja 2010, 07:11 przez fronio, łącznie zmieniany 1 raz.
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLD 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Gdy na ekranie zobaczysz w lewym górnym rogu Time, to naciśnij lewy górny przycisk przy dużym pokrętle. Przestaw ustawienie zegara na kwarc i zatwierdź - wciśnij duże pokrętło - masz już możliwość regulacji czasu. Poszukaj na tym forum instrukcji po polsku i wtedy nie będziesz miał problemów z "pierdołami".
Pozdrowienia z lubelskiego.
Pozdrowienia z lubelskiego.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2010
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
o ile sie nie myle to nastawia sie na wylaczonym silniku, jakby co to tu jest instrukcja PL
a6-c6-instrukcja-pl-pdf-vt7797.htm
a6-c6-instrukcja-pl-pdf-vt7797.htm
niestety ja też mam problem z ustawieniem zegara a wasze rady nie pomogły - nie mogę znaleźć ustawienia zegara mimo,że mam instrukcję po Polsku do MMI Highjakos78 pisze:<było> wrzucone przez Zygi,ale napiszę
Wchodzicie po kolei w CAR, SETUP i w prawym górnym rogu pojawi się SETTINGS klikamy w lewy górny klawisz nad "dużym kołem" i bodajże trzeci od góry jest klawisz do USTAWIANIA ZEGARA
stosując się do powyższej rady jakosa78 Car-Setup-setings - dalej lewy górny klawisz nad dużym kołem w tym momencie jest nieaktywny a zakładki, które się pokazują nie są do ustawiania daty i zegara są to :
Menu languge
Speed dialog system
Factory settings
Data encryption
Version info
Customer update
Ratujcie! albo muszę się udać do servisu z taką duperelą. :oops:
wytłumaczenie jest rzeczywiście proste - ale nie działa :-Ppan42 pisze:Bez jaj - wciskasz car, setup - w lewym górnym jest Time, a w prawym sitting. Więc wciskasz lewy górny przycisk przy dużym pokrętle i masz opcje czasu. Musisz zrezygnować z ustawienia radiowego i możesz ustawić czas.
Prościej się chyba już nie da wytłumaczyć.
właśnie siedzę w salonie u Szewczyka przyszedł macher od elektroniki i też twierdził,że to banał a na mnie spozierał jak na glupią blondynkę. :oops:
ale po sprawdzeniu, że w moim MMI nie ma opcji- nastaw czas kazał wystawić zlecenie i będzie nastawiał zegarek poprzez terminal diagnostyczny!!!
jak ustawią to podam info.
Nie w innych autach z tego rocznika jest OKpan42 pisze:Może roczniki 2009 tak mają :shock:
Tylko mój ma tę wadę.
W servisie u Szewczyka po 2,5 godziny poddali się i sprawa jest nie załatwiona.
Poradził mi jeden na boku abym o 12 odłączył baterię.
A na poważnie mam zostawić auto na dłużej i będą myśleć.
są dwa rodzaje ustawiania zegara, manualnie lub radiowo...
U mnie jest problem z ustawieniem radiowym. Kolo godziny na liczniku powinna zaswiecić się ikona antentki. Niestety nic takiego nie mam. Kiedyś przez chwilę zaświeciło mi się ale zniknęło i nie wiem co jest grane.
Jakby ktoś wiedział co może być to proszę o info.
U mnie jest problem z ustawieniem radiowym. Kolo godziny na liczniku powinna zaswiecić się ikona antentki. Niestety nic takiego nie mam. Kiedyś przez chwilę zaświeciło mi się ale zniknęło i nie wiem co jest grane.
Witamropec pisze:są dwa rodzaje ustawiania zegara, manualnie lub radiowo...
W wiekszosci przypadkow jest popsuty odbiornik radiowy lub zasniezala wtyczka.
Znajdziesz go z tylu pod zderzakiem.Koszt wymiany jest nie wielki.
Radiowa synchronizacja odbywa sie o 3 w nocy jesli nie ma sygnalu to jeszcze raz o 4 i 5 rano jesli przez 14 dni nie ma sygnalu wylancza sie automatycznie.I tu nasuwa sie pytanie ,a jesli parkuje w garazu podziemnym gdzie nie ma sygnalu co wtedy.Dziwnie to jest rozwiazane przez Audi.
T4 2.5 TDI 88 PS
A6 2.7 TDI 207PS 450 Nm
Szukam goscia co podnosi ceny paliwa
A6 2.7 TDI 207PS 450 Nm
Szukam goscia co podnosi ceny paliwa