[A6 C6]2,7 TDI podniesienie mocy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[A6 C6]2,7 TDI podniesienie mocy
Witam bo mam pytanko z jednej strony chcial bym podniesc moc ale z drugiej strony nie wiem czy to mi cos nie rozwali w silniku jak fabryka zrobila to nie wiem czy ja poprawiac 180/380nm niby ok ale troche malo przydalo by sie wiecej moze orjentujecie sie gdzie mozna to by zrobic gdzies na mazurach najlepiej.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2009, 20:36 przez mazur pl, łącznie zmieniany 1 raz.
mazur pl nasi przyjaciele zza miedzy podniosą Ci moc do 225 KM / 475 Nm. Trwa to 1,5 h i kosztuje jedyne 1.000 EUR :mrgreen:
Firmy chyba nie muszę przedstawiać
http://www.mtm-online.de/de/Audi/A6-C6/ ... A6C6TDI132

Ostatnio zmieniony 30 paź 2009, 14:56 przez stanyor, łącznie zmieniany 1 raz.
stanyor pisze:mazur pl nasi przyjaciele zza miedzy podniosą Ci moc do 225 KM / 475 Nm. Trwa to 1,5 h i kosztuje jedyne 1.000 EUR :mrgreen:
juz lepiej jechać do comsportu lub dynosoftu i zrobić porządny program za max 1500zł
programy mtm nie mają dobrej opinii.
co do silnika,mój brat ma ten silnik w A4 B7 z manualną skrzynią,zrobił program w tune.up w gdansku,wyszło 220PS i 445Nm,program lajtowy ze względu na DPF,po programie idzie identycznie jak A4 3,0TDI 232PS z tipem,na dniach ma jechać na zmianę programu,celuje w ok. 250PS,ponieważ zrobił juz ponad 10tyś.km. i z DPF niema najmniejszego problemu.
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Piotruś pisze:Jasne ...rumbo pisze: programy mtm nie mają dobrej opinii.. W takim razie - mógłbyś podbudować swoją wypowiedź FAKTAMI
Oczywiście z roszerzeniem wyjaśniającycm nam dokładnie co takiego w modyfikacjach "mtm" jest nieprawidłowe, a co możnaby zaakceptować

MTM --> Sserwis
dla mnie paranoja jakich mało <smuty>
[ Dodano: 2009-10-31, 12:47 ]
jestem zaarekr22 pisze:Polecam Rogalotiego z Wa-wy
Mr motors
Robi duzo TDI i zna sie na rzeczy

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Problem z MTM jest tylko taki że zaczeli robić ,,masówkę'' i nie przykładają się wystarczająco do roboty...
Problemem w silnikach 2.7 czy 3.0 nie jest wcale dpf...bo on całkiem nieźle znoś modyfikacje..problemem jest termika i materiał z jakiego w
wykonane są te silniki...są parametry których nie warto przekraczać dla paru KM przekraczać...
My tych silników przerobiliśmy dosyć sporo ponieważ w Norwegii właśnie 2.7 jest najbardziej popularny(docelowo silnik na rynki skandynawskie ze względów podatkowych), bardzo fajnie się to robi - tylko tak jak wspomniałem - bez przegięcia
Problemem w silnikach 2.7 czy 3.0 nie jest wcale dpf...bo on całkiem nieźle znoś modyfikacje..problemem jest termika i materiał z jakiego w

My tych silników przerobiliśmy dosyć sporo ponieważ w Norwegii właśnie 2.7 jest najbardziej popularny(docelowo silnik na rynki skandynawskie ze względów podatkowych), bardzo fajnie się to robi - tylko tak jak wspomniałem - bez przegięcia
Chiptuning, serwis DPF, Hamownia 4x4 MAHA - Poznań/Trójmiasto/Wałbrzych
tuneforce.pl
serwisdpf.pl
tuneforce.pl
serwisdpf.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Poszło na PWmazur pl pisze:No i oto mi chodzi zeby bylo bezpiecznie tak na 220/450Nm, a nie ze bedzie mial pare koni wiecej bo bedzie podkrecony na maxa i silnik padnie, a ile taka przyjemnosc u was kosztuje :?:
Chiptuning, serwis DPF, Hamownia 4x4 MAHA - Poznań/Trójmiasto/Wałbrzych
tuneforce.pl
serwisdpf.pl
tuneforce.pl
serwisdpf.pl