[C4 2.0 16v 136KM] Jakie przewody zapłonowe kupić ?
[C4 2.0 16v 136KM] Jakie przewody zapłonowe kupić ?
Witam wszystkich klubowiczów, mam takie pytanie jakie przewody zapłonowe najlepiej wstawić do tego samochodu do gazu ? kod silnika ACE, wymieniłem już kopułkę, palec, i świece na NGK ale przewody mam jeszcze oryginalne BERU i trzeba było by je wymienić. Tylko że BERU na allegro to koszt około 400zł tak samo jak NGK, w sklepie z częściami proponowali mi jakieś sentech za 200zł bo za Beru w mojej miejscowości śpiewają ponad 500-600zł ale byłem ostatnio w salonie audi i tam zapytałem o przewody i powiedzieli mi że tańsze 170zł a droższe 260zł ale nie powiedzieli mi jakiej firmy bo to tylko sam producent audi wie, ale powiedzieli też że podróbek nie sprzedają i że na te przewody bede musiał poczekać z 2 tygodnie bo będą musieli je sprowadzić z niemiec bo w Polsce ich nie ma. I sam nie wiem już co tu poradzić, człowiek w salonie audi mówił mi że te przewody są rekomendowane do tego silnika przez audi więc chyba powinny być dobre, a wy jak myślicie ? Już kilka razy widziałem coś takiego że w salonie audi części niektóre były tańsze niż w innych sklepach z częściami.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2009, 17:10 przez adasko185, łącznie zmieniany 1 raz.
Tez słyszałem że te przewody są całkiem niezłe, tylko interesuje mnie jakie bym dostał z tego salonu audi czy jakieś tanie chińskie czy też te oryginalne Beru albo Boshsasza pisze:Ja od ponad roku jezdze na przewodach SENTECH i nie mam zadnych problemów z nimi zwiazanych. Dodam ze takze jezdze na gazie.
koledzy przewody zapłonowe firmy JANMOR -ABM52
http://www.janmor.pl/pol/katalog.php?p= ... sc=2.0#ccw
polecam plus do tego świece NGK-PFR7Q sa to świece platynowe jedno-elektrodowe ok 40zł za sztukę. na tych klamotach mam już przejechane przeszło 80,000 km i nic sie nie dzieje.
http://www.janmor.pl/pol/katalog.php?p= ... sc=2.0#ccw
polecam plus do tego świece NGK-PFR7Q sa to świece platynowe jedno-elektrodowe ok 40zł za sztukę. na tych klamotach mam już przejechane przeszło 80,000 km i nic sie nie dzieje.
- marek231984
- Forum Audi A6 / A7