A6 1,9 130KM C5 nie pokazuje mi prawidłowego stanu paliwa :(
A6 1,9 130KM C5 nie pokazuje mi prawidłowego stanu paliwa :(
Witam! jestem nowy! mam problem z moim A6. jak dolewam paliwa to nie pokazuje mi na komputerze i na wskaźniku prawidłowego stanu paliwa. przed tankowaniem pokazywało mi jeszcze 50km do przejechania. po dolaniu było tak samo (też 50km) ale przejechałem to 50km i jade dalej. przejechałem juz ok 100km jak komputer wskazuje mi ze pozostały dystans to 100km. pojechałem do serwisu skody bo miałem po drodze i podpięli na komputer. zero błędów. mechanik powiedział żeby zacząć od sprawdzenia pływaka za skromne 600zł + robocizna. podpowiedzcie jak ktos miałpodobny problem! z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 20 paź 2009, 17:29 przez bambino, łącznie zmieniany 1 raz.
witam! podepne się pod temat gdyż mam podobny problem a mianowicie taki: mój wskaznik paliwa gdy minimalnie zejdzie poniżej polowy zbiornika wtedy zapala się kontrolka paliwa i nie wiem w jakim kierunku teraz dążyć czy to wina czujnika czy licznika ? czytałem na forum że można wyciągnąć pływak i jakieś blaszki podgiąć i wyczyścić ale nie wiem jak do tego się zabrać czy można coś uszkodzić podczas wyciągania ca lego mechanizmu, i jak zdiagnozować przyczynę proszę o pomoc. audi a6 1.9 tdi 130 kucyków
daniel.s
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: A6 1,9 130KM C5 nie pokazuje mi prawidłowego stanu paliw
sprawdz vagiem czy zmienia sie rezystancja czujnika przy dolewaniubambino pisze:Witam! jestem nowy! mam problem z moim A6. jak dolewam paliwa to nie pokazuje mi na komputerze i na wskaźniku prawidłowego stanu paliwa. przed tankowaniem pokazywało mi jeszcze 50km do przejechania. po dolaniu było tak samo (też 50km) ale przejechałem to 50km i jade dalej. przejechałem juz ok 100km jak komputer wskazuje mi ze pozostały dystans to 100km. pojechałem do serwisu skody bo miałem po drodze i podpięli na komputer. zero błędów. mechanik powiedział żeby zacząć od sprawdzenia pływaka za skromne 600zł + robocizna. podpowiedzcie jak ktos miałpodobny problem! z góry dzięki
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
U mnie jest tak samo. Vagiem sprawdzałem i dobrze pokazuje ilość paliwa w zbiorniku (na pełnym 70l i wtedy wskazówka jest mocno poza max.) więc stawiam na licznik. Na szczęście wskaźnik rezerwy działa prawidłowo i da się z tym jeździć.daniel.s pisze:mój wskaznik paliwa gdy minimalnie zejdzie poniżej polowy zbiornika wtedy zapala się kontrolka paliwa i nie wiem w jakim kierunku teraz dążyć czy to wina czujnika czy licznika ?