[a6 c5] lekkie szarpniecie przy predkosci 100km/h
[a6 c5] lekkie szarpniecie przy predkosci 100km/h
witam wszystkich. wyczuwam u siebie lekkie szrpniecia autem przy spokojnej jezdzie przy predkosci mniej wiecej 100km/h. oczywiscie dzieje mi sie to na zasilaniu gazowym. na benzynie tego nie zauwazylem. tylko nie mowie mi ze to zmiana biegu
. mowie o jednolitej jezdzie przy predkosci okolo 100km/h na prostej trasie bez wzniesien, wiec takiej sytuacji nie powinno byc. co moze byc przyczyna? moze uboga mieszanka lub cos innego?

- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [a6 c5] lekkie szarpniecie przy predkosci 100km/h
A w jakim stanie masz akumulator?petynas pisze:witam wszystkich. wyczuwam u siebie lekkie szrpniecia autem przy spokojnej jezdzie przy predkosci mniej wiecej 100km/h. oczywiscie dzieje mi sie to na zasilaniu gazowym. na benzynie tego nie zauwazylem. tylko nie mowie mi ze to zmiana biegu. mowie o jednolitej jezdzie przy predkosci okolo 100km/h na prostej trasie bez wzniesien, wiec takiej sytuacji nie powinno byc. co moze byc przyczyna? moze uboga mieszanka lub cos innego?
poczatek lipca jak kupilem auto mialem robiony caly rozrzad wraz z pompami,pierdolami i swieczki tez mialem wymieniane. gaz mam od 1,5 miesiaca.homer0315 pisze:Witam
U mnie szarpalo nawet przy wyprzedzaniu...znaczy sie ze normalnie sobie jechalem i takie przydławienia mial
Okazalo sie ze świeczki na gazie nie domagały,bo na PB tego nie bylo
Kiedy wymieniales swieczki ?
[ Dodano: 2009-10-20, 07:46 ]
akumulator jest napewno w bardzo dobrym stanie bo nigdy nie mialem problemu z porannym odpaleniem. kreci bez zastrzezen.zreszta co do tego moze miec akumulator?przeciez podczas jazdy nie jest glownym zrodlem pradu?fassi1 pisze:A w jakim stanie masz akumulator?petynas pisze:witam wszystkich. wyczuwam u siebie lekkie szrpniecia autem przy spokojnej jezdzie przy predkosci mniej wiecej 100km/h. oczywiscie dzieje mi sie to na zasilaniu gazowym. na benzynie tego nie zauwazylem. tylko nie mowie mi ze to zmiana biegu. mowie o jednolitej jezdzie przy predkosci okolo 100km/h na prostej trasie bez wzniesien, wiec takiej sytuacji nie powinno byc. co moze byc przyczyna? moze uboga mieszanka lub cos innego?
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
A jednak akumulator ma coś do tego. Jeśli nie trzyma mocy i jest już słaby to podczas jazdy bardziej obciąża alternator, który jak powiedziałeś jest głównym źródłem prądu. Jeśli akumulator pobiera więcej prądu to iskra będzie słabsza bo przecież alternator też przecież nie ma nieograniczonej wydajności.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Kontakt:
Może to być wina zbyt dużej dawki gazu. U mnie po regulacji ustało to szarpnięcie na jakiś czas, ale wróciło
Nie jest to zbyt szkodliwe ale wk........ce :mrgreen:
Nie jest to zbyt szkodliwe ale wk........ce :mrgreen:
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !