Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Problem z automatem co robić wymieniać na nowy?

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Bumek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Problem z automatem co robić wymieniać na nowy?

Post autor: Bumek » 18 paź 2009, 14:20

Witam was panowie juz o tej awari pisałem lecz się powotrzyła nie miałem wogle biegów zaprowadziłem do mechanika i wszystko chodziło po 4 dniach spowrotem to samo 1 bieg 3 skrzynia działała w tryb awr. mechanik wymienił filtr w skrzyni wlał olej i biegi działają 3 min potem znowu to samo mówił ze jakaś blaszka jest zdupczona i on tego nie zrobi zaprowadzic na serwis czy szukac skrzyni ?? prosze o odp na temat wymiany oraz awari co to moze być pozdrawiam was .

piter

Post autor: piter » 18 paź 2009, 15:34

Byłbym raczej przy naprawie starej skrzyni. Przy zakupie nastepnej nie dokońca będziesz wiedział w jakim faktycznie stanie ona jest i nikt ci nie zagwarantuje że np po kilku tysiącach nie zacznie się psuć a tak chociaż będziesz wiedział co masz. Tym bardziej że koszta naprawy mogą okazać się mniejsze niż zakup skrzyni. Powodzenia.

Awatar użytkownika
synek69
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [Problem z automatem co robić wymieniać na nowy?

Post autor: synek69 » 18 paź 2009, 16:09

Bumek pisze:Witam was panowie juz o tej awari pisałem lecz się powotrzyła nie miałem wogle biegów zaprowadziłem do mechanika i wszystko chodziło po 4 dniach spowrotem to samo 1 bieg 3 skrzynia działała w tryb awr. mechanik wymienił filtr w skrzyni wlał olej i biegi działają 3 min potem znowu to samo mówił ze jakaś blaszka jest zdupczona i on tego nie zrobi zaprowadzic na serwis czy szukac skrzyni ?? prosze o odp na temat wymiany oraz awari co to moze być pozdrawiam was .
Napisze tak kupiłem skrzynie na portalu ZF 4HP-18 CDS za 999zł weryfikacja przez firmę która naprawia ze jest ok. A za naprawę mojej na aucie przy kapitalnym remoncie wynosi koło 4tys wiec lepiej kupić w necie kompletną niż pchać kasę i miałem ten sam problem chciała ruszyć ale nie mogła bieg nie chodził prócz wstecznego ale jest szansa że poszedł sterownik na skrzyni a jak będziesz miał dawać skrzynie do naprawy nie dawaj do Długołęki drogo bardzo

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja