[ a6 c5 2.5 tdi 150 KM 98r ] problem ze skrzynia TIP TRONIK
[ a6 c5 2.5 tdi 150 KM 98r ] problem ze skrzynia TIP TRONIK
prosze o pomoc
wczoraj mechanik ustawial kat wtrysku bo byl problem z odpalaniem na zimnym silniku , dzisiaj rano odpalil od cyku ale skrzynia zaczela przelaczac sie w tryb awaryjny po wylaczeniu silnika i ponownym uruchomieniu na chwile jest wszystko wpozadku i spowrotem przechodzi w system awaryjny, nie mam mozliwosci dzisiaj podpiac sie pod kompa , czy jest mozliwe ze przestawienie konta wtrysku to powoduje , bo nie wiem co robic, z gory dziekuje za kazda podpowiedz.
- piotrekkawa
- Forum Audi A6 / A7
dzieki problem narazie zalatwilem przestawilem kont wtrysku do momentu az skrzynia przestala przechodzic w system awaryjny , odpala normalnie jest wszystko wporzadku , musze poczekac do jutra az ostygnie silnik zeby zobaczyc czy nie powrocil problem z porannym odpalaniem.piotrekkawa pisze:Jak najbardziej ma to związek z kątem wtrysku. Sterownik silnika wysyła komunikat do sterownika skrzyni o jakimiś tam sygnale obciążenia i przez to skrzynia wchodzi w tryb awaryjny. Poszukaj trochę w szukajce,było już o tym sporo pisane.
- piotrekkawa
- Forum Audi A6 / A7
Teraz musisz znaleźć ten''złoty środek". Ja miałem to samo; jak na zimnym palił z dotyku to skrzynia głupiała,a jak się uspokoiła to miałem problem z rozruchem. Wszystko przez kąt wtrysku. Ustawiali mi kąt według instrukcji i po przejechaniu ok 2km. tryb awaryjny. Metodą prób i błędów udało się ustawić wszystko na tip top,ale tylko metodą''ustaw,pojeździj i zobacz czy jest zmiana'' W moim przypadku to zadziałało. pisaliśmy już nieraz na temat ustawiania kąta wtrysku i wychodzi na to,że katalogowe ustawienia nie mają poparcia w praktyce. :shock:76042zubzyk pisze:dzieki problem narazie zalatwilem przestawilem kont wtrysku do momentu az skrzynia przestala przechodzic w system awaryjny , odpala normalnie jest wszystko wporzadku , musze poczekac do jutra az ostygnie silnik zeby zobaczyc czy nie powrocil problem z porannym odpalaniem.piotrekkawa pisze:Jak najbardziej ma to związek z kątem wtrysku. Sterownik silnika wysyła komunikat do sterownika skrzyni o jakimiś tam sygnale obciążenia i przez to skrzynia wchodzi w tryb awaryjny. Poszukaj trochę w szukajce,było już o tym sporo pisane.
piotrekkawa pisze:Teraz musisz znaleźć ten''złoty środek". Ja miałem to samo; jak na zimnym palił z dotyku to skrzynia głupiała,a jak się uspokoiła to miałem problem z rozruchem. Wszystko przez kąt wtrysku. Ustawiali mi kąt według instrukcji i po przejechaniu ok 2km. tryb awaryjny. Metodą prób i błędów udało się ustawić wszystko na tip top,ale tylko metodą''ustaw,pojeździj i zobacz czy jest zmiana'' W moim przypadku to zadziałało. pisaliśmy już nieraz na temat ustawiania kąta wtrysku i wychodzi na to,że katalogowe ustawien76042zubzyk pisze:dzieki problem narazie zalatwilem przestawilem kont wtrysku do momentu az skrzynia przestala przechodzic w system awaryjny , odpala normalnie jest wszystko wporzadku , musze poczekac do jutra az ostygnie silnik zeby zobaczyc czy nie powrocil problem z porannym odpalaniem.piotrekkawa pisze:Jak najbardziej ma to związek z kątem wtrysku. Sterownik silnika wysyła komunikat do sterownika skrzyni o jakimiś tam sygnale obciążenia i przez to skrzynia wchodzi w tryb awaryjny. Poszukaj trochę w szukajce,było już o tym sporo pisane.
ia nie mają poparcia w praktyce. :shock:
jeszcze raz dzieki jutro rano bede walczyl mam nadzieje ze te ustawienie to takzywany zloty srodek

-
- Forum Audi A6 / A7
76042zubzyk,
WITAJ MISTRZU MAM PODOBNY PROBLEM CZY MOGLBYM POPROSIC O JAKIS KONTAKT DO CIEBIE NP GG
POTRZEBUJE POMOCY W TYM TEMACIE!!! DZIEKUJE!
nie krzycz-wyłącz caps lock
WITAJ MISTRZU MAM PODOBNY PROBLEM CZY MOGLBYM POPROSIC O JAKIS KONTAKT DO CIEBIE NP GG
POTRZEBUJE POMOCY W TYM TEMACIE!!! DZIEKUJE!
nie krzycz-wyłącz caps lock
Ostatnio zmieniony 18 paź 2009, 18:46 przez ANTONIO 007, łącznie zmieniany 1 raz.