Jutro moja A6 trafia w koncu do lakiernika na rezanie zderzaka z lampami led od S6, mam nadzieje ze moj kumpel cos wymysli aby je ladnie wkomponowac bo jesli nie bedzie mozliwosci aby te lampy ladnie pasowaly w zderzak bede musial je sprzedac.
Miejsce ktore wstepnie wybralem (na zdjeciu trzymam lampe reka) jest super ale niestety za zderzakiem jest wzmocnienie wiec zobaczymy jak bedzie.
Temat zalozylem aby informowac o postepie w pracach, a byc moze ktos z was rowniez zdecyduje sie na takie lampki.
Gdyby ktos chcial w jakims szczegole, fotke tych lamp niech da znac bo od jutra juz ich nie bede mial w pudelku (w koncu )
Narazie kilka podgladowych fotek.
obowiazkowy link z ktorego sam sporo korzystam, szczegolnie rys. tech.
zaplacilem za nie ok 750zl, nie pamietam dokladnie ile bo zakup zrobilem we wrzesniu 07r, potem "uzeralem" sie ze sprzedawca ktory po prawie dwoch miesiacach mi je wyslal, a potem walczylem z lakiernikiem aby wzial moje auto ale wkoncu sie udalo.
pamietam ze w momencie kupowania tych lamp bylem ok 100zl do przodu z cena w polskim ASO (obecnie ceny nie znam ale jak ktos chetny moze sobie przedzwonic, nr czesci widoczny na zdjeciu).
Ladnie to to wyglada ale z daleka, z bliska juz troche gorzej tzn widac jak tam cos odstaje i takie tam ale chcialbym miec cos takiego u siebie :mrgreen:
Podoba mi sie to i jak swiecą to wyglada to zajefajnie :mrgreen:
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum .
witam ciekawi mnie ile kosztowały cie te felgi które masz pytam ponieważ kupiłem 2 miesiące temu sobie takie rozmiar 225/18/45 ciekawi mnie cena ja za nowe plus opony nowe i szpilki z założeniem zapłacilem dokładnie 480f to jakies 2 tyś zł okło.
zdjec 'po" nie mam bo nie mam pojecia co sie dzieje z autem poniewaz opalalem swoj tylek na mazurach
co do fel to kosztowalo mnie to nastepujaco: felgi 2,5tys, opona uniroyal w promocji 300zl, druga w cenie normalnej 800zl plus dwie opony exclaim o identycznym biezniku jak uniroyal kupione w USA za 700zl do tego dystans 5mm na przod za 100zl i dluzsze szpilki za kilka zlotych.
opony 235/35R19
[ Dodano: 2008-06-11, 15:35 ]
dzis temat delikatnie drgna, wlasnie wrocilem od lakiernika gdzie musialem podjac decyzje czy chalogeny "out" czy zostaja ale ledow nie zamontuje.
niestety miejsce (a moze stety) ktore wczesniej chcialem wykorzystac okazalo sie bezuzyteczne ze wzgledu na belke.
tak wiec caly rog gdzie zamontowany byl chalogen zostal wyciety, po przylozeniu wszystko wyglada imo rewelacyjnie.
acha jeszcze jedna sprawa ledy bede musial uciac na koncach bo nie zmiescilyby sie w zderzaku i oparlyby sie o blotnik, widac S6 C6 jest sporo szersza
[ Dodano: 2008-06-12, 10:04 ]
kolejny update,
dzis rano pstryknalem kilka fotek ale udalo mi sie na fotosiku umiescic tylko trzy (blokada w pracy, po poludniu wrzuce wszystkie).
na fotkach widac led ktory musialem skrocic,
jak to wszystko jest spasowane (oczywiscie wszystkie dziury i niedociagniecia zostana zakitowane)
i ogolnie jak wyglada zderzak bez chalogenow, mi sie podoba :D
kolejne fotki
[ Dodano: 2008-06-25, 17:13 ]
i kolejny update, choc jak widac po datach calosc idzie jak krew z nosa tzn. wszyscy teraz cierpia na chroniczny brak czasu (lacznie ze mna).
na szczescie jutro auto wyjezdza od lakiernika ale teraz bede musial poczekac na modul sterujacy (tym razem elektryk odwleka robote).
ponizej kilka fotek z ostatnich przymiarek i skladania tego wszystkiego w jedna calosc.
[ Dodano: 2008-06-26, 17:34 ]
tak jak pisalem wyzej dzis auto wyjechalo na ulice
niestety nie mam jeszcze modulu wiec lampki nie swieca, a jak wyglada calosc ponizej:
Zderzak bez halogenow i z tymi ledami wyglada zajebi*** :shock: módl sie teraz zebys czasami jakiejs stluczki nie zaliczyl bo juz z tym do ladu i skaladu nie dojdziesz
Ale efekt jest super, chetnie bym cos takiego zrobil ale ja chcialbym miec zrobione wszystko w 1 dzien :mrgreen: a to nie mozliwe
mam nadzieje ze w nic nie przywale (puk puk w niemalowane) przynajmniej w nablizszym czasie
auto robil mi moj kumpel (tak jak juz wczesniej wspominalem) ktory ma autoryzacje skody, hondy, renault, daewoo i czegos tam jeszcze i wiadomo ze roboty ma mase.
zaklad to auto-lenart na armii ludowej 80,
ja czekalem tyle czasu bo wiedzialem ze jego pracownicy (a moi dobrzy koledzy) zrobiliby mi to bezblednie, a niechcialem nikomu innemu dac swoj samochod.
nie chwalac swojego auta ale porownujac do niektorych mysli niemieckich z linka powyzej moje A6 wyglada swietnie (od strony spasowania) i taki byl zamysl aby tak bylo
nie jest to tajemnica ledy mozna kupic na ebayu i w aso, koszt w aso to ok 100EUR do tego wtyczki i kable za kilka eur.
poszukaj na niemieckim ebayu moze znajdziesz taniej.
lampy tez mozna kupic na allegro ale cena to 950zl o ile dobrze pamietam i nie wiem co za idiota je wystawil skoro w aso kosztuja ok 800zl.
Co do wykonania to jak najbardziej 5 z duuuuzym + :mrgreen: Majstry pierwsza klasa :!: Zgadzam sie z toba arturro_A6, nie widzialem jeszcze zeby ktores inne auto mialo to zrobione tak precyzyjnie.