AirBag się świeci
AirBag się świeci
witam świeci mi się airbag byłem u mechanika wykasował mi błąd i po 10min znowu to samo i tak z 4razy kasowałem błąd i nadal się zapala po jakimś czasie, jaka jest przyczyna?
[A6 C5 2002 2,5 TDI] airbag sie swieci
Podlacze sie po temat. Poniewaz tez bylem ze swiecacym sie airbagiem u elektryka. Podlaczyl Vaga. wyskoczyl blad napinacza pasów, z tylu, srodkowego! Skasowal Go ale po 10 minutach znowu sie zapalil. Co moge zrobic? Moze to porozkrecam i zerkne czy tam wszystko w porzadku. Moze problem z kostka czy cos? Pozdrawiam.
koledzy pozwole tez się podpiąć pod temat. mianowicie u mnie rowniez swieci sie kontrolka AB.
na serwisie zvagowali mi to i powiedzieli ze to blad poduchy pasazera.
auto nigdy nie bite z przodu, serwisant powiedzial ze to jakas taśma przy poduszcze i ze to czesta awaria w audi, zapewnil mnie rowniez ze podczas dzwona ta poducha zadziala jak i 5 innych. teraz tylko pytanie czy jest możliwość naprawy tej taśmy? czy musze wymienic poduche??
troche irytuje swiecaca sie jedna kontrolka na zegarach i w dodatku od poduszek.
jakieś porady odnosnie rozwiazania tego problemu?
pozdrawiam.
na serwisie zvagowali mi to i powiedzieli ze to blad poduchy pasazera.
auto nigdy nie bite z przodu, serwisant powiedzial ze to jakas taśma przy poduszcze i ze to czesta awaria w audi, zapewnil mnie rowniez ze podczas dzwona ta poducha zadziala jak i 5 innych. teraz tylko pytanie czy jest możliwość naprawy tej taśmy? czy musze wymienic poduche??
troche irytuje swiecaca sie jedna kontrolka na zegarach i w dodatku od poduszek.
jakieś porady odnosnie rozwiazania tego problemu?
pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
jest najzwyklejszy kabelekkuna pisze:jaroznet pisze:ze to blad poduchy pasazera.masz rację!!!arthurr pisze:jakaż to taśma jest przy poduszce pasażera??![]()
nie doczytałem dokładnie posta - lecz w jakiś sposób poduszka pasażera jest połoczona, więc jest tasma czy jej nie ma? :roll:

taśma jest pod kierownicą żeby jakoś dać prąd na kręcącą się poduchę

do autora: podaj pełny kod i opis błędu. Nie wiem jakie masz auto ale jak masz np. poduchy w fotelach to - bez urazy mechanika - błąd po angielsku mógł zostać źle przetłumaczony i być może chodzi inną poduchę niż tę o której teraz gdybamy
Re: [A6 C5 2002 2,5 TDI] airbag sie swieci
Zrobilem jak radziles: rozciagnalem pas na maxa przy wylaczonym zaplonie. Wlaczylem zaplon i airbag dalej sie swiecil. Rozciagnalem jeszcze raz na wlaczonym zaplonie i... airbag przestal sie swiecic. Juz sie cieszylem, ze wszystko okej, ale po jakis 10km znowu sie zaswiecil. Pewnie trzeba bedzie jednak wymienic ten napinacz. Znasz moze jakiegos dobrego elektryka ktory sie tym zajmnie (gdzies na ÂŚlasku). Mam dobrego mechanika, ale z elektrykiem jest problem. Dzieki. Pozdrawiam.kuna pisze:Prawdopodobnie napinacz się skończył , choc sprobuj rozciągnąć pas na maxa i pozwolic mu się zwinąc. Komuś z forum taki zabieg pomógł.mk_1984 pisze:Podlacze sie po temat. Poniewaz tez bylem ze swiecacym sie airbagiem u elektryka. Podlaczyl Vaga. wyskoczyl blad napinacza pasów, z tylu, srodkowego! Skasowal Go ale po 10 minutach znowu sie zapalil. Co moge zrobic? Moze to porozkrecam i zerkne czy tam wszystko w porzadku. Moze problem z kostka czy cos? Pozdrawiam.
Mam podobną sytuację z tylnym lewym pasem , ale kontrolka tylko sie zapala jak ktos go zapnie.Jest to z pewnościa jakiś mankament elektroniki i konieczna będzie wymiana samego napinacza lub też całego pasa.
Pozdro, :-D