Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

problem z kluczykami

Elektryka
ODPOWIEDZ
gruuby
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

problem z kluczykami

Post autor: gruuby » 30 wrz 2009, 23:16

witam mam problem z kluczykami mam 2 kluczyki scyzoryki i jeden mi nie dzialal a drugi slabo to kupilem nowe baterie i wymienilem i teraz nie dziala mi zaden i nie moge otworzyc samochodu z pilota ktory jest w kluczyku a jak otwieram za pomoca kluczyka to wlacza sie alarm

Awatar użytkownika
Quick
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Quick » 01 paź 2009, 14:00

Wkładasz jeden kluczyk do stacyjki, włączasz zapłon.
wychodzisz z autka, wkładasz drugi kluczyk do zamka z pilotem który chcesz sparować przekręcasz w prawo i naciskasz w pilocie "otwarcie" od 1 do 5 razy (tyle pilotów można sparować) jeżeli naciśniesz 1 raz, to zapisze go sterownik jako pierwszy w kolejności. W momencie parowania autko Ci zamruga. To samo robisz z drugim pilotem.
Pozdrawiam, Quick.

Budus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Budus » 21 gru 2009, 00:21

Cześć mam problem z zamkiem A6 1998 otóż po próbie kradzieży nie mogę otwierać zamków z pilota - tylko kluczykiem. Czy mozna coś na to poradzić. Mam jeszcze jeden problem otóz wyświetlacz komputera jest bardzo nieczytelny -jakby sie wypalał jakie sa mozliwosci jego wymiany. Pozdrawiam Piotrek
bobi

Awatar użytkownika
Quick
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Quick » 22 gru 2009, 18:14

Cześć,
z tego co piszesz zamek jest cały bo otwierasz auto kluczykiem. Ciekawe czy centralny zamek Ci działa, czyli otwarcie jednego zamka, otwiera wszystkie?
Trudno ocenić co jest przyczyną braku działania pilotów po włamaniu.
Sugeruję podłączyć auto pod VAG i spróbować wpisać piloty przy pomocy VAGa (to drugi sposób na parowanie pilota).

Co do zanikającego FIS, to jest to przypadłość Audi A6C5. Można naprawić oddając licznik do specjalisty. Ogłaszają się na allegro, lub poszukaj na forum, sporo na ten temat było pisane, i polecani są spece którzy już pomogli forumowiczom.
Pozdrawiam, Quick.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja