[A6 C5] "tańczące" biksenony
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] "tańczące" biksenony
Witajcie, pytanko jesli wiecie, ze był taki temat, to poza napisem "Było" poproszę o podpięcie linka:) Będę wdzięczny:)
Otóż podczas jazdy praktycznie na płaskiej nawierzchni w nocy widzę jak światła mi tańczą, obniżają się i podwyższają... doczytałem już, że bi mają samoregulację, ale ta moja w takim razie jest zdrowo kopnięta.. czy Vagiem przeprowadzic samopoziomowanie i pomoże, czy jest coś poważniejszego problemem?
Strasznie kłopotliwe to przy jeździe w nocy
pozdr
Otóż podczas jazdy praktycznie na płaskiej nawierzchni w nocy widzę jak światła mi tańczą, obniżają się i podwyższają... doczytałem już, że bi mają samoregulację, ale ta moja w takim razie jest zdrowo kopnięta.. czy Vagiem przeprowadzic samopoziomowanie i pomoże, czy jest coś poważniejszego problemem?
Strasznie kłopotliwe to przy jeździe w nocy
pozdr
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
nie ma to nic wspólnego z poziomowaniemVoytec pisze:chyba ze jeździsz naprawde po takich bezdrożach i mocno załadowany
xenony poziomują się tylko przy odpaleniu auta, w czasie jazdy już się z nimi nic nie dzieje, nawet jak przez tydzień nie będzie z mieniał masy auta to się nie będą zmieniały
w vagu masz opcję poziomowania xenownów, sprawdź co je boli, w sumie to bi-xenonyFirebee pisze:czy jest coś poważniejszego problemem?

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
kolego zaprzeczasz temu co mówię a pózniej potwierdzasz że nie będzie zmieniał masy autagoly191 pisze:nie ma to nic wspólnego z poziomowaniemVoytec pisze:chyba ze jeździsz naprawde po takich bezdrożach i mocno załadowany
xenony poziomują się tylko przy odpaleniu auta, w czasie jazdy już się z nimi nic nie dzieje, nawet jak przez tydzień nie będzie z mieniał masy auta to się nie będą zmieniały
Co w takim razie mam rozumieć przez mocno załadowany lub wcale nie załadowany.Czy to nie zmienia masy auta :roll: :?:
Być może jakość nawierzchni na to nie ma wpływu ale masa chyba ma i to zasadniczo

- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 165KM
- Skrzynia: Manual
Twoja wypowiedz dotyczyła tego, że przy załadowaniu będzie się coś działo, a mianowicie nieVoytec pisze:kolego zaprzeczasz temu co mówię a pózniej potwierdzasz że nie będzie zmieniał masy auta
jak załadujesz auto, odpalisz to się xenony ustawią i koniec do następnego zatrzymania, nie będzie żadnej zmiany poziomu xenonów
źle zrozumiana wypowiedz i tyle
-
- Forum Audi A6 / A7
A ja sie nie zgodze, z tym co piszecie, fakt faktem jest ze ksenony, czu bi-xenony samopoziomuja sie przy odpaleniu auta, ale w czasie jazdy tez.... przy odpaleniu ustawiaja sie po to zeby potem przy wybojach czy podczas zaladowania samochodu samopoziomowanie staralo sie je doporowdzi do stanu po odpaleniu... wiem bo to mozna zauwazyc w nocy przy chamowaniu auto siada z przodu a swiatla sie podnosza, czy przy przyspieszaniu opadaja zeby nie oslepiac jadacych z naprzeciwka, taka jest istota dzialania samopoziomowania.... U mnie to tak dziala
zeby nie oslepiac jadacych z przeciwka....

tymczasowo brak, new OOOO po zimie....
-
- Forum Audi A6 / A7
No dokladnie oto samo chodzi. Sama istota dzialania samopoziomowana z xenonach, czy bixenonach, z racji tego ze sa to swiatla ktore bardzo mocno swieca, jest to zeby nie oslepiac jadacych z przeciwka, tak wiec samopoziomowania dziala np na wyboistej drodze, a jezeli chodzi o ustawienie sie swiatel po odpaleniu samochodzu, to one sie ustawiaja do optymalnej wysokosci swiecenia, zeby pozniej kiedy czujniki na wachaczach wykryja jakies zmiany w polozeniu tylu lub przodu auta ustabilizowac to do ustawienia zaraz po odpaleniu... Oczywiscie mowimy tutaj o przypadku kiedy wszystko jest ustawione dobrze, i kiedy czujniki sa sprawne. Inna sprawa jest to ze na naszych polskich dziurach samopoziomowanie nie nadarza za tymi wybojami hehehe
tymczasowo brak, new OOOO po zimie....
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
natomiastedzioedek pisze:I dodam że ustawiają się nie przy uruchomieniu auta tylko po włączeniu świateł mijania
Panowie, mam prośbę, czy moglibyście wypracować jakieś wspólne stanowisko ?jay_zzA6 pisze:a jezeli chodzi o ustawienie sie swiatel po odpaleniu samochodzu
Pytam, bo u mnie coś nie bardzo chodzą :roll:
Części samochodowe online - Motostacja pl
Najlepiej podpiąc Pod VAG-a coś powinien powiedziec
A Tu link może to coś pomoże
lewy-ksenon-opada-vt12906.htm

A Tu link może to coś pomoże
lewy-ksenon-opada-vt12906.htm
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Haha, no dla mnie oczywiste jest, że odpalenie auta to odpalenie auta a włączenie świateł to włączenie świateł :mrgreen:jay_zzA6 pisze:no ja napisalem po odpaleniu samochodu, ale chodzi oto samo, czyli po odpaleniu i wlaczeniu swiatel mijania....( wydawalo mi sie to oczywiste ) nie wiem jak Wy ale ja zawsze po odpaleniu wlaczam swiatla, taki przepis w polsce obowiazuje :P
Dla ciebie jest oczywiste, że to jest to samo :shock:
Typowe zestawienie inżynierskiego myslenia z humanistą (tak się domyslam, co do Ciebie). Widzę, że w tematach technicznych trzeba patrzec przez palce na to co piszesz

Części samochodowe online - Motostacja pl