[A6 C5 Q 180 AKE] Buczenie w tylnej osi
- wiliam_hamlet
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 Q 180 AKE] Buczenie w tylnej osi
Witam,
Mam pewien problem. W czasie jazdy słychać w tylnej osi niepokojace buczenie, które narasta wraz ze wzrostem prędkości. Co to może być?
Dzięki
Mam pewien problem. W czasie jazdy słychać w tylnej osi niepokojace buczenie, które narasta wraz ze wzrostem prędkości. Co to może być?
Dzięki
Moja kareta z czterech pierścieni
- wiliam_hamlet
- Forum Audi A6 / A7
Oczywiście, że opony moga buczeć. Ja mam przednia oponę ze zrypanym bieznikiem i buczy mi podczas jazdy. Co to znaczy zrypanym ? Kiedys ostro zahamowałem i na oponie zrobił się ślad-jakby nadpalonej opony w jednym miejscu. wraz ze wzrostempredkości amplituda buczenia rośnie. Uszkodzona opona tez może wydawać dźwięk buczenia-jak się okazuje.
Jeśłi wyeliminowałes opony-to znaczy, że to łożysko.
Pozdr.
Paweł
Jeśłi wyeliminowałes opony-to znaczy, że to łożysko.
Pozdr.
Paweł
- wiliam_hamlet
- Forum Audi A6 / A7
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- wiliam_hamlet
- Forum Audi A6 / A7
Ja bym tez obstawiał łożysko. A czy obydwa to już Twój wybór, jeżeli masz tyle kaski na wydanie to czemu nie. W minimalnym wariancie wystarczy tylko to które padło.
Ja wypróbowałem już kilka marek łożysk i z doświadczenia wiem, że z reklamacjami to istna droga przez mękę hihi a zwłaszcza z OPTIMAL-em. Kupuj SKF ( ale ostatnio coś mniej się przykładają do jakości) lub FAG ( ja ostatnio tylko takie zakładam i jestem zadowolony, nie miałem z nimi problemu).
Ja wypróbowałem już kilka marek łożysk i z doświadczenia wiem, że z reklamacjami to istna droga przez mękę hihi a zwłaszcza z OPTIMAL-em. Kupuj SKF ( ale ostatnio coś mniej się przykładają do jakości) lub FAG ( ja ostatnio tylko takie zakładam i jestem zadowolony, nie miałem z nimi problemu).
- wiliam_hamlet
- Forum Audi A6 / A7