Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[C4 2,0 115km LPG] AAE Nie moge odpalic na benzynce

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
KrisGda
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[C4 2,0 115km LPG] AAE Nie moge odpalic na benzynce

Post autor: KrisGda » 23 wrz 2009, 17:34

Witam.Moj problem polega na tym iz autko ostatnio zawodzi mnie w nie oczekiwanych momentach... Zaczelo sie po przejechaniu trasy i zgaszeniu na chwile,auto juz nie zapalilo na benzynce,ani na gazie. Poatal przez noc i rano z bolami odpalil na gazie.Rozrusznik kreci jak szalony,iskra jak kon,a mimo tego nie pali.Smierdzi strasznie benzynka dookola,zdjalem gore z gazniczka,a tam pelno paliwa wiec nie zlatuje ono w kolektor nie mam pojecia czemu:( Orientuje sie ktos gdzie i czego mam szukac??? Czasami jest bajka i przez 2 tygodnie pali na dotyk,a czasami kupa i stoje:( Silnik AAE. Podczas tych sytuacji nawet jak zapali na gazie silnik chodzi jak chce(sam sie wkreca,faluje itp.) wiec juz zglupialem jak dojsc do ladu zeby chodzil dobrze na benzynce:( Zgory dziekuje za rady i pozdrawiam:) Czy te czujniki temperatury plynu chlodzacego moga miec jakis zwiazek??? Na zegarach wskazowka nie dziala od jakiegos czasu.

Bobo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bobo » 26 wrz 2009, 13:25

hej, wydaje mi sie ze mialem podobna sytuacje. namieszali u mnie gazownicy i nie mogli dojsc co jest. zapalal na 5 razy. na beznzynie praktycznie mi nie chodzil. pojechalem do mechanika i on mi wymienil jakies polamane plastiki od dolotu. wydawalo mi sie to dosc dziwne, ale teraz smiga az milo.
p.s. nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo, ale to powinno naprowadzic twojego mechanika
pozdro

KrisGda
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KrisGda » 26 wrz 2009, 14:48

dzieki za info kolego

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja