[AUDI A6 2.5 TDI 150 KM] BRAK MOCY
-
- Forum Audi A6 / A7
[AUDI A6 2.5 TDI 150 KM] BRAK MOCY
Witam jestem nowy na forum mam taki dziwny problem z moją audi a6 2.5 tdi 150 km triptronic. Auto nie ma mocy a co zatym idzie biegi przełączają się dopiero powyżej 4 tys obrotów,dodam że audi ma wymienione wałki rozrządu turbine pompa po regeneracji nowy przepływomierz zrobioną odme były zmieniane wtryski na prube i nic to nie dało.Dodam że na kompie nic nie pokazuje wszystko ok zadnych błędów mechanicy tylko kręcom głową.Może ktoś przerabiał taki temat prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2009, 12:54 przez kwiatek4343, łącznie zmieniany 1 raz.
kwiatek4343
-
- Forum Audi A6 / A7
może masz to co ja :a6-c5-25-tdi-afb-dziwny-brak-mocy-vt13265.htm - spróbuj
ale ja się bujam dalej. pisałem w innym temacie i pomagał mi kolega Piotruś doszedł na razie że trzeba wymienić czujnik g2/g62. jak wymienię to napiszę czy pomogło.
a i popraw temat zastosuj tagi: [A6 2.5 TDI 150KM]
ale ja się bujam dalej. pisałem w innym temacie i pomagał mi kolega Piotruś doszedł na razie że trzeba wymienić czujnik g2/g62. jak wymienię to napiszę czy pomogło.
a i popraw temat zastosuj tagi: [A6 2.5 TDI 150KM]
Lepiej mieć Parkinsona i ... trochę wylać
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wracam od mechanika z ta sztangą to tak ma byc ma się odrazu podnosic ale umnie będzie co innego poniewaz na początku remontu kolega wycioł mi katalizatory a mechanik który robił mi remont otym nie wiedział dopiero dzisiaj mu powiedziałem o tym zajsćiu no i stwierdził że bez katalizatorów turbina nie bedzie trzymała obrotów czy coś takiego hodzi oto że bezkatalizatora spaliny za szybko uciekają a turbina się nie wkreca może ktoś tom teorie potwierdzi czekam na info.
kwiatek4343
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam kolege i dziękuje za odpowiedz mam tylko jeszcze jedno pytanie czy przy braku mocy silnika biegi będą przezucały się dopiero przy 4 tys obrotów bo umnie tak jest byłem u fachowca od skrzyn i on stwierdził że skrzynia jest ok ale do puki silnik nie będzie miał mocy to biegi tak będą chdziły pozdrawiam.
kwiatek4343
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam kolegów mam do połowy wycięte katalizatory ponoć dlatego muj silnik nie ma mocy ale zrobiłem dzisiaj test to znaczy popusciłem ryre besposrednio od turbiny wię moim zdaniem auto powinło jezdzic gożej ale zadnej ruznicy nie było więc nie wiem czy nowe katy cos tu pomogą może ktoś cos podpowie prosze o pomoc bo mi ręce opadają przez te audi pozdrawiam.
kwiatek4343
- roborobo73
- Forum Audi A6 / A7