[C5 1.9 TDI AAF] Oszukujące wskaźniki, temperatur, paliwa..
[C5 1.9 TDI AAF] Oszukujące wskaźniki, temperatur, paliwa..
Witam . Proszę o pomoc z moim problemem. Otóż wszystkie wskazane w temacie wskaźniki przekłamują w swoich wskazaniach. Temperatura płynu wskazuje ponad 100 stopni, ładowanie ponad 16V, wskaźnik paliwa też jest wychylony w prawo o taki sam kąt, co wskaźnik temperatury. Jak wyłączę zapłon wskazówki nie są na "zerze" tylko wychylone o ten kąt przekłamania, dopiero po chwili "spadają na zero". Jak otworzę drzwi i chcę wysiąść wskazówki znów się wychylają. Czy może jakieś zwarcie?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2009, 11:30 przez didos, łącznie zmieniany 1 raz.
oszukujące zegary
Jeżeli te wskaźniki sa do wymiany, to proszę o odpowiedź na pytanie, czy lepiej wymienić (wylutować) wadliwe wskaźniki, czy wymienić cały licznik. W związku z tym kolejne pytanie. Na wyświetlaczu wskazuje mi tylko temperaturę zewnętrzną, na przełączniku wycieraczek nie mam przycisków, czy mogę wstawić licznik z pełnym FIS i dużym wyświetlaczem? Będzie to ze sobą współpracowało?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzyszyof
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: [C5 1.9 TDI AAF] Oszukujące wskaÂźniki, temperatur, paliw
U Mnie podobnie. Znalazłem mechanika który ma to naprawić za 200zł. Jak zrobię to dam znać. Pozdrawiam!didos pisze:Witam . Proszę o pomoc z moim problemem. Otóż wszystkie wskazane w temacie wskaÂźniki przekłamują w swoich wskazaniach. Temperatura płynu wskazuje ponad 100 stopni, ładowanie ponad 16V, wskaÂźnik paliwa też jest wychylony w prawo o taki sam kąt, co wskaÂźnik temperatury. Jak wyłączę zapłon wskazówki nie są na "zerze" tylko wychylone o ten kąt przekłamania, dopiero po chwili "spadają na zero". Jak otworzę drzwi i chcę wysiąść wskazówki znów się wychylają. Czy może jakieś zwarcie?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Fan AUDI!!!!
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: