[A6 C5] Radio i Zmieniarka przestały działać!
[A6 C5] Radio i Zmieniarka przestały działać!
Witam, dzisiaj wyciągałem radio i po ponownym włożeniu niestety już nie działa, sama zmieniarka również nie działa, bo nie wysuwa płyt. Pewnie przy ściąganiu panelu radia wybiło bezpiecznik, i mam pytanie który bezpiecznik za to jest odpowiedzialny.
Jestem zielony więc może to być zupełnie inna przyczyna :-?
Jestem zielony więc może to być zupełnie inna przyczyna :-?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Może na kablu zasilającym radio masz dodatkowy bezpiecznik.
Wyjmij radio jeszcze raz i sprawdź.
Wyjmij radio jeszcze raz i sprawdź.
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
Dokładnie przy wtyczkach ISO
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/546 ... b2a13.html
[ Dodano: 2009-09-20, 15:51 ]
A odpal samochód i spróbuj wyciągnąć magazynek ze zmieniarki bo możne jest tak podłączone żeby nikt nie wyciągnął magazynku na płyty ze zmieniarki.

[ Dodano: 2009-09-20, 15:51 ]
A odpal samochód i spróbuj wyciągnąć magazynek ze zmieniarki bo możne jest tak podłączone żeby nikt nie wyciągnął magazynku na płyty ze zmieniarki.
ziuta94, wielkie dzięki 
Bezpiecznik ten z radia się spalił, zmieniłem na inny i radio i zmieniarka działa, tyle że napis SAFE, a że książki z radia nie mam i dodzwonić się do byłego właściciela nie mogę to trzeba odkodowywać
Ile taka usługa kosztuje? I czy wystarczy że im dam samo radio? Czy może samochód też trzeba zostawić na czas odkodowania?

Bezpiecznik ten z radia się spalił, zmieniłem na inny i radio i zmieniarka działa, tyle że napis SAFE, a że książki z radia nie mam i dodzwonić się do byłego właściciela nie mogę to trzeba odkodowywać

Ile taka usługa kosztuje? I czy wystarczy że im dam samo radio? Czy może samochód też trzeba zostawić na czas odkodowania?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Jeżeli dostałeś jakieś papiery z samochodem to sprawdź, czy gdzieś nie ma zapisanego kodu do radia. Czasem zdarza się też, że ludzie piszą takie kody po prostu mazakiem na radiu.Stanley pisze:(...) radio i zmieniarka działa, tyle że napis SAFE, a że książki z radia nie mam i dodzwonić się do byłego właściciela nie mogę to trzeba odkodowywać
Przejrzyj też wątki na tym forum, bo były już wcześniej podawane linki do generatorów kodów do radioodbiorników. Nie do każdego radia się nadają, ale może akurat coś Ci przypasuje.
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.