W związku z przepalaniem się bezpiecznika nr 14(10A- od podświetlenia wnętrza )wypinałem po kolei każde drzwi i po kilkuminutowej jeździe bezp.spalony ale przed spaleniem na ułamek sekundy zapala się podświetlenie wnętrza (na fisie nie pokazuje otwarcia drzwi).
Może ktoś wie w którym miejscu jest wpięta instalacja idąca do podświetlenia przy lusterku wstecznym i jaki ma kolor wtyka.Chciałbym to wypiąć i sprawdzić czy będzie ok.
Wymieniałem już moduł komfortu i wypinałem podświetlenie na nogi pasażerów i kierowcy.
Jestem już zdegustowany tymi poszukiwaniami zwarcia,Pomóżcie :roll:
[A6 C5 1.9] W którym miejscu wypiąć podśw.wnętrza
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Wypinałem wtyki przy siedzeniach przednich (podświetlenie nóg tylnych pasażerów) oraz lampki oświetlenia wnętrza przy lusterku wstecznym i dalej bezp.nr 14 przepala się po chwili jazdy ,dodam że na postoju nic się nie dzieje.
Jeżeli ktoś na forum ma schemat instalacji el.szyb i oświetlenia wnętrza bardzo proszę o kontakt. jacekp14@wp.pl
[ Dodano: 2009-09-23, 20:40 ]
Znalazłem przyczynę ,stwiedziłem że jak się oprę mocniej o oparcie fotela kierowcy wtedy przepala bezpiecznik.Wcześniej wypinałem dwie duże wtyki w fotelu ale to były od grzania i regulacji lędzwiowej i dalej to samo ,bo od podświetlenia nóg z tyłu jest jeszcze jedna mała wtyczka.
Teraz po wypięciu jest ok (oprócz braku podświetlenia podłogi z tyłu ale do tego trzeba by fotel wyjąć ).
Temat uważam za zamknięty.Pozdrawiam:)
Jeżeli ktoś na forum ma schemat instalacji el.szyb i oświetlenia wnętrza bardzo proszę o kontakt. jacekp14@wp.pl
[ Dodano: 2009-09-23, 20:40 ]
Znalazłem przyczynę ,stwiedziłem że jak się oprę mocniej o oparcie fotela kierowcy wtedy przepala bezpiecznik.Wcześniej wypinałem dwie duże wtyki w fotelu ale to były od grzania i regulacji lędzwiowej i dalej to samo ,bo od podświetlenia nóg z tyłu jest jeszcze jedna mała wtyczka.
Teraz po wypięciu jest ok (oprócz braku podświetlenia podłogi z tyłu ale do tego trzeba by fotel wyjąć ).
Temat uważam za zamknięty.Pozdrawiam:)