[a6 c5 2.4] opary leca z jednego tłumika??
[a6 c5 2.4] opary leca z jednego tłumika??
Witam mam taki problem z autem , mam dwa tłumiki jeden po lewej drugi po prawej , i z jednego lecą opary a z drugiego nie . Najbardziej widac to rano jak jest niska temeratura silnika. Sprawdzalem czy są zapchane katalizatory ale nie bo ich nie ma wstawione są strumienice... Czego moze być przyczyna dymienie tylko z jednej strony a nie z dwoch tłumikow.
-
- Forum Audi A6 / A7
tak tłumiki są oryginalne bo sprawdzalem na kanale... i pamietam ze ostatnio lecialy opary rownomiernie z dwoch tłumikow tak samo...dziadzia1000 pisze:a napewno to sa 2 orginalne tlumniki a nie jeden a drugi atrapa tez mialem 2.4 c5 nie tak dawno i mialem tylko jeden tlumnik moze ktos przerobil
A i nawet jak sie reka przytka jeden tłumik to opary są gorące, natomiast w drugim opary są chłodne;/
Dodam że moje auto to audi a6 c5 2.4 QUATTRO
Witam kolegow. Jestem po tej samej usterce. Opary lecialy z jednego tlumika a z drugiego nic. Wszedlem pod kanal i okazalo sie ze spaliny dochodza tylko do tlumika srodkowego. Dzisiaj rano bylem u magika od tlumikow. Odcial gumowka tlumik srodkowy i okazalo sie ze poprzedni wlascicel katalizatory zamienil na strumienice bo mu sie posypaly. Ale facet ktory mu zmienial nie przeciscil calego ukladu i tlumik zapchal sie wata i drobinkami katalizatora. Cala operacja trwala 30 min. Koszt 50 zł. Jednym slowem odpal auto niech pochodzi,wejdz po auto i "obmacaj" rure w ktorym miejscu robi sie zimna. z tymi info jedz do jakiegos faceta od tlumikow niech odetnie w tym miejscu i przecisci. Okazalo sie poza tym ze tlumik jest jakos wzmacniany i nie da sie go raczej przepalic usterki moga sie tylko pojawic wewnatrz układu. Jezeli moglem pomoc to sie ciesze jakbys mial pytania to pisz na PW. Pozdrawiamdobi1988 pisze:no właśnie dziury żadnej nie mam;/ sprawdzalem to...karis pisze:A sprawdzałeś szczelność całego układu wydechowego?może się zdarzyć że po drodze masz dużą dziurę i tam właśnie opary uciekają:)
z jednego tłumika gorące opary z drugiego słabo leci i chłodne są...
Problem został rozwiązany tak jak mówił Misiek_84 tłumik był zatkany pozostałościami od katalizatora odcialem rure wydłubałem srubokretem wygladalo to jak wegiel tylko z dziurkami i jest juz gites , opary leca z obu tlumikow tak samo.Misiek_84 pisze:Witam kolegow. Jestem po tej samej usterce. Opary lecialy z jednego tlumika a z drugiego nic. Wszedlem pod kanal i okazalo sie ze spaliny dochodza tylko do tlumika srodkowego. Dzisiaj rano bylem u magika od tlumikow. Odcial gumowka tlumik srodkowy i okazalo sie ze poprzedni wlascicel katalizatory zamienil na strumienice bo mu sie posypaly. Ale facet ktory mu zmienial nie przeciscil calego ukladu i tlumik zapchal sie wata i drobinkami katalizatora. Cala operacja trwala 30 min. Koszt 50 zł. Jednym slowem odpal auto niech pochodzi,wejdz po auto i "obmacaj" rure w ktorym miejscu robi sie zimna. z tymi info jedz do jakiegos faceta od tlumikow niech odetnie w tym miejscu i przecisci. Okazalo sie poza tym ze tlumik jest jakos wzmacniany i nie da sie go raczej przepalic usterki moga sie tylko pojawic wewnatrz układu. Jezeli moglem pomoc to sie ciesze jakbys mial pytania to pisz na PW. Pozdrawiamdobi1988 pisze:no właśnie dziury żadnej nie mam;/ sprawdzalem to...karis pisze:A sprawdzałeś szczelność całego układu wydechowego?może się zdarzyć że po drodze masz dużą dziurę i tam właśnie opary uciekają:)
z jednego tłumika gorące opary z drugiego słabo leci i chłodne są...