Witam wszystkich użytkowników!
Pomimo przeszukania chyba całego forum nie znalazłem jeszcze "kończącej" porady na trzeszczącą kierownićą. Pare osób pisze, że najprawdopodobniiej wine mogą być końcówki drążków, jednakże na 99% jestem przekonany że piszczenie dochodzi gdzieś z wnętrza - na moje ucho coś trze na poziomie kolumny kierownicy zaraz za kierą. Trafia mnie już szlag a koleś który jeździ Passatem nabija się ze mnie, a na takie coś chyba nie pozwolimy:)
Czy ktoś z Was miał już taki problem i rozwiązał go bez wymiany drążków - które w moim przypadku tego piszczenia nie generują. Piszczy rano, w południe w nocy - czy jest ciepło czy jest zimno - nie ma zasady.
Pomóżcie proszę!
[A6 C5 1,9 AFN 99] Trzeszczenie kierownicy
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
niestety mogą to być nie tylko drążki, ale i końcówki drążkówbatopl pisze:Czy ktoś z Was miał już taki problem i rozwiązał go bez wymiany drążków - które w moim przypadku tego piszczenia nie generują
najprościej się je sprawdza po podniesieniu koła i szarpaniu "poziomo" powinien być luz
do dość częstych stuków czy trzeszczeń dochodzi w Audi problem w "łożyskiem" pod kierownicą, sam z tym mam mały problem, a do tego jak rozmawiałem z ludźmi jeżdżącymi Audi, mówili.... to normalne w Audi