Witajcie. Prosze pomoc w identyfikacji części, nazwa, jakieś namiary gdzie mozna to kupic.
Numery na części:
0501317994 ZFS
55032000
060901 A 0435
Dodam, że jest to czesc od tiptronica 99r 2.5 tdi
Ostatnio tip wszedł mi w tryb awaryjny i nie widział położenia wybieraka, oddałem do serwisu i kazali mi poszukac czesci o powyższych numerach;/
Część wygląda dokładnie tak jak na fotce pod zdjęciem audi:
http://translate.google.pl/translate?hl ... D%26sa%3DG
Co to jest, jak to sie nazywa fachowo, bo nie wiem czego mam szukac;/
[A6 c5 2.5tdi 99r]Tiptronic, pomoc w identyfikacji części
[A6 c5 2.5tdi 99r]Tiptronic, pomoc w identyfikacji części
"Na tym właśnie polega piękno życia, że jestem autorem sytuacji nie do przebicia..."
Audi A6 Avant 2.5 TDi
Probe 2.5 v6
Audi A6 Avant 2.5 TDi
Probe 2.5 v6
- Toranaga
- Forum Audi A6 / A7
To czego szukasz to:
"multi function switch F125"
po naszemu ""przełącznik wielofunkcyjny F125.
Tutaj trochę o wymianie:
http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... place.html
Pozdrawiam
"multi function switch F125"
po naszemu ""przełącznik wielofunkcyjny F125.
Tutaj trochę o wymianie:
http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... place.html
Pozdrawiam
i co wszystko gra ? bo u mnie tez ten czujnik wymieniono , ale .... cos mi sie wydaje ze na daremno mimo jego wymiany dalej to samo sie działo , az do czasu kidy to mój mechanik w koncu wymianił mi czesc za 60 żł i juz jeden dzien jezdze i wszystko gra , czy tak zostanie ? nie wiem , ale juz na mnie czeka na podmianke w sserwisie sterownik - mam tylko nadzieje ze to jednak bedzie to , czyli owa czesc za 60 zł :mrgreen: dam znac gdzies za pare dni czy wszystko gra ....
a tak na marginesie , czy ktos ten czujnik rozbierał ? bo jego rozebrac sie da , do czego sie tez przymierzam podobno to zwykły potencjometr , a skoro tak to naprawic sie go da bo kosztuje to dziadostwo najtaniej 930 żł
a tak na marginesie , czy ktos ten czujnik rozbierał ? bo jego rozebrac sie da , do czego sie tez przymierzam podobno to zwykły potencjometr , a skoro tak to naprawic sie go da bo kosztuje to dziadostwo najtaniej 930 żł
Hej kolego. Oddałem autko do serwisu bosch w grudziądzu, serdecznie polecam, zdiagnozowano moją usterkę praktycznie zaraz po przyjeździe, a byłem w wielu zakładach.
Kazano mi poszukac właśnie tego wielofunkcyjnego urządzonka f125 i? I właśnie kupiłem, zawiozłem, okazało sie ze nie pasuje, ale zmobilizowało to do pracy panów w serwisie i usterke naprawili sami. Powiedzieli ze jakieś styki sie popaliły przez myjnie która myła mi podwozie;/ wiecej nie umyje autka w myjni automatycznej. Mam nauczkę. Pozdrawiam
Kazano mi poszukac właśnie tego wielofunkcyjnego urządzonka f125 i? I właśnie kupiłem, zawiozłem, okazało sie ze nie pasuje, ale zmobilizowało to do pracy panów w serwisie i usterke naprawili sami. Powiedzieli ze jakieś styki sie popaliły przez myjnie która myła mi podwozie;/ wiecej nie umyje autka w myjni automatycznej. Mam nauczkę. Pozdrawiam
"Na tym właśnie polega piękno życia, że jestem autorem sytuacji nie do przebicia..."
Audi A6 Avant 2.5 TDi
Probe 2.5 v6
Audi A6 Avant 2.5 TDi
Probe 2.5 v6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 218KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Witam
A ja mam ten sam problem ale moje auto to 2004 rok.Kostka jest taka sama pod spodem ale czyściutka jak nowa. Ktoś mi podpowiada że padła mi kaseta wybierak biegów ta w środku.Lewarek. Czy to możliwe? Bo jak poruszam nim na boki i tył przód to nieraz podświetli bieg i jest ok,a nie raz nie podświetla i wywali tryb awaryjny.
Ciekawe...Autko ma tylko 120.000km
A ja mam ten sam problem ale moje auto to 2004 rok.Kostka jest taka sama pod spodem ale czyściutka jak nowa. Ktoś mi podpowiada że padła mi kaseta wybierak biegów ta w środku.Lewarek. Czy to możliwe? Bo jak poruszam nim na boki i tył przód to nieraz podświetli bieg i jest ok,a nie raz nie podświetla i wywali tryb awaryjny.
Ciekawe...Autko ma tylko 120.000km
Witam mam ten blad wlasnie i z teo co sie okazuje pewnie jest walniety przelacznik,moje pytanie ile stykow powinienn miec w audi allroad 2,7 biturbo tiptronic
Koffie
Byl,Fiat Uno 94 1.0,Vw Polo 95 1.3,Skoda octavia '01 1.9TDi Laurin&Klemen,Volvo S80 04 2,5T benzyna Aut,Mecedes C-klasa wagon '04 3,2 4 matic Aut,Saab 93 '04 2.0T Automat,Allroad '05 2,7 BiTurbo Automat,Jest A6 3,2 qattro '05 Tiptronic
Bedzie R8 Spyder 5.2
Byl,Fiat Uno 94 1.0,Vw Polo 95 1.3,Skoda octavia '01 1.9TDi Laurin&Klemen,Volvo S80 04 2,5T benzyna Aut,Mecedes C-klasa wagon '04 3,2 4 matic Aut,Saab 93 '04 2.0T Automat,Allroad '05 2,7 BiTurbo Automat,Jest A6 3,2 qattro '05 Tiptronic
Bedzie R8 Spyder 5.2
witam , trochę odkopię , mam audi a6 c5 99r 2.8 v6 tiptronic , ostatnio zaczęła wariować skrzynia ( wypadanie biegu gdy włączone jest na D ) , wtedy też mrygają na fisie wszystkie oznaczenia biegu , żeby pojechać dalej to albo trzeba zgasić auto i odpalić na nowo , albo przełączyć na tiptronic , chcę się dobrać do tego czujnika ale za cholerę nie mogę go zlokalizować , ktoś pomoże ? czy może w a6 c5 go nie ma ? bo wg strony z opisem wymiany patrząc na zdjęcia to u mnie nie ma tego .