Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Sygnał dźwiękowy włączonych świateł

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotr P.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Sygnał dźwiękowy włączonych świateł

Post autor: Piotr P. » 09 sie 2009, 18:46

Witam,

Czy po wyjęciu kluczyka, a gdy światła zapomnę zgasić, to powinien mnie informować sygnał dźwiękowy jak to było np. w A6C4. Czy mam jakąś awarie?. Miałem ostatnio wyjmowany z progu od kierowcy zabezpieczenie przed kradzieżą tzw. pastylka, którą należało nacisnąć dopiero auto po zapaleniu, lub otworzeniu drzwi nie wydawało sygnału dźwiękowego. Elektryk mi to zdemontował, ale nie wiem czy coś nie pokiełbasił, że teraz nie mam sygnału dźwiękowego informującego o zgaszeniu świateł - w sumie to nie wiem, czy on był jak była zamontowana ta pastylka..
Pozdrawiam, Piotr P.

Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy

R_air_G
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: R_air_G » 09 sie 2009, 22:35

no mi piszczy jak nie zgaszę świateł i wyjmę kluczyk wiec chyba tak jest w standardzie, wiec możliwe, ze coś Ci tam nie działa tak jak powinno
R "air" G

Awatar użytkownika
Mariusz-MN
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mariusz-MN » 09 sie 2009, 23:39

u mnie jest ten sygnal i jest w kazdym a6 [wiekszosc tanich i gorszych autek to ma w standardzie] wiec chyba elektryk cos pokielbasil. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Piotr P.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Piotr P. » 10 sie 2009, 07:32

pawelk600 pisze:Jedno zasadnicze pytanie. Czy po otwarciu drzwi kierowcy zapala sie światło w kabinie i światło na nogi kierowcy?
Tak, zapala sią światło w kabinie i pod nogami kierowcy, jedynie brak oświetlenia pod nogami/za fotelem pasażera - reszta wszystko świeci i ładnie gaśnie po zamknięciu.
Jedynie brak mi sygnału dźwiękowego po wyjęciu kluczyka i wyjściu z kabiny jak zapomnę zgasić światła, co jest uciążliwe, bo musze o tym pamiętać.
Pozdrawiam, Piotr P.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Piotr P. » 10 sie 2009, 18:10

Andi 2.5 tdi pisze:taki wlasnie sygnal dzwiekowy wydaje ten brzeczyk od swiatel , jezeli ktos sie pobawil i sygnalizacje
Rozkreciłem maskownice i próg w kabinie. Jest tam dziesiątki kabli i kilka kostek. Jeden kabel jest odcięty - czarno-biały, a klika jest poizolowaych tj. pospinaych na krotko. Gdym miał schemat z kolorami kabelków, który gdzie mam wpiąć, to bym sam to zrobił.

[ Dodano: 2009-08-10, 18:17 ]
pawelk600 pisze:Jeżeli nie to przyczyny szukaj w tym temacie:
a6-c...atel-vt7118.htm
To mam z tylnymi prawymi drzwiami. Jak otworzę je, to nie zaświeca się światło górne i lampka za siedzeniem pasażera. Po lewej stronie jest Ok, jak je otworzę, to świeci górne i dolne z tyłu za siedzeniem kierowcy. Zdemontowałem tapicerke drzwi tylnych i zauważyłem, że jak dotknę silniej kable, które idą w gumie między dzwiami i słupkiem to wtedy świeci. Zdjałem tą gumę i sa tam dwie kostki niebieska i czerwona. w kostce niebieskiej (na słupku) jak dodam masę do trzeciego pinu to śweici górne światło. Czy to jest właśnie ten czujnik przy klamce, czy w kostce nie stykają kable. Jeśli w kostce, to jak ją wyjąć na wierzch, siedzi twardo w słupku.

[ Dodano: 2009-08-12, 21:35 ]
censored pisze:Piotr P.,
Jedź do elektryka i z grubej rury go - reklamacja. I po problemie.
Tylko nie mów, że nie byłes pewien a , że jestes pewien.
Zrobiłem tak jak napisałeś, elektryk trochę pogłówkował i wszystko naprawił jaj powinno być. Teraz działa jak należy :-)
Dzięki :-)
Pozdrawiam, Piotr P.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja